«Παρών» από «Καραϊσκάκεια» στους εορτασμούς για το 1821

Ενημέρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 17:18

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος του Γεώργιου Καραϊσκάκη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» πρόκειται να διοργανώσει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» και την Κοινότητα Μαυρομματίου.


Το ενδιαφέρον αυτό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 4 έως 6 Μαΐου 2021 στο Μαυρομμάτι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αναμένεται να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.
Με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση και προετοιμασία, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ενημέρωσε διεξοδικά τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή των «Καραϊσκακείων 2021» στο Μουζάκι συζητώντας για όλες τις λεπτομέρειες.
Ο κ. Στεργιόπουλος έκανε λόγο για ένα κορυφαίο και πολύπλευρα σημαντικό γεγονός μέσα από το οποίο θα αναδειχθούν, τόσο η ιστορία του τόπου μας και η γενέτειρα του Γεώργιου Καραϊσκάκη, το Μαυρομμάτι, όσο και η πλούσια πολιτιστική μας ταυτότητα.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΘ. ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ
Για την οργάνωση του σημαντικού αυτού Συνεδρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα, τον διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Αθανάσιο Κανταρτζή, όπως επίσης και το στέλεχος κ. Γιάννη Τρίγκα.
Ο κ. Κανταρτζής άκουσε με προσοχή τις ιδέες της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και δήλωσε αρωγός στην προσπάθειά της αυτή να αναδειχθεί η τοπική ιστορία, και κυρίως η πατρίδα του Γεώργιου Καραϊσκάκη και ο ιδιαίτερος ρόλος του στην Ελληνική Επανάσταση, αλλά ταυτόχρονα να προβληθεί ακόμα περισσότερο ο κορυφαίος θεσμός των Καραϊσκακείων. Από την πλευρά του, ο κ. Στεργιόπουλος υπογράμμισε πως η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και θα είναι παρούσα σε ό,τι χρειαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass