ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Eκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2020 16:18

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νικόλαου Μιχαλάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Νικόλαου Καραγιάννη, του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Καρδίτσας κ. ΒάιουΚωστέλλου, δημάρχων, εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, των εθελοντικών οργανώσεων, της ΔΕΗ και του Δασαρχείου, συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καρδίτσας, με θέμα το ενδεχόμενο εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δίνουμε διαρκή αγώνα κάθε μέρα και έχουμε ήδη αποκαταστήσει την προσβασιμότητα σε όλα σχεδόν τα σημεία του Νομού Καρδίτσας. Έχουμε καθαρίσει γέφυρες, κοίτες ποταμών και περιοχές, όπου οι ζημιές είναι τεράστιες. Συνεχίζουμε με μηχανήματα που επιχειρούν, όπου υπάρχουν ακόμη προβλήματα».
Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλάκης επισήμανε: «Χρειάζεται η συνεργασία όλων, ειδικά τώρα που η περιοχή είναι ήδη επιβαρυμένη από το προηγούμενο συμβάν. Να τονίσω επίσης ότι χρειάζεται συντονισμός, γιατί όπως αποδείχτηκε τα γρήγορα αιτήματα είναι αυτά που σώζουν ζωές. Να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά των Δήμων για τη μεταφορά μεγάλων ευπαθών ομάδων σε ασφαλή χώρο, αν χρειαστεί, καθώς και κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, λόγω και των πρωτοκόλλων για τον covid-19».
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Δ/της των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Μπάλσης , ο οποίος έκανε λόγο για τον διαχωρισμό ανάμεσα στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Με δεδομένο ότι οι μεγάλες ποσότητες ύδατος πέφτουν στις ορεινές περιοχές και το νερό «κατεβαίνει» προς τον κάμπο, ο κ. Μπάλσης τόνισε ότι θα ήταν χρήσιμο να σχεδιαστεί για σήμερα διακοπή της κυκλοφορίας σε επικίνδυνα σημεία.
Από την πλευρά του και ο Δ/της των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Καρδίτσας πύραρχος κ. Γιώργος Νταουτάς ενημέρωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα και ενισχύεται από σήμερα το απόγευμα με πεζοπόρο τμήμα, ενώ αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η κινητοποίηση δυνάμεων όμορων περιοχών.
Ετοιμότητα και από την πλευρά της Αστυνομίας, όπως είπε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Ράικος με ένα όχημα του Α.Τ Λίμνης Πλαστήρα και ένα του Α.Τ Μουζακίου σε αυξημένες περιπολίες στα ορεινά του Νομού. Σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο Στρατός , για να παρέμβει αν χρειαστεί.
Να σημειωθεί ότι όλοι οι εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων έκαναν λόγο για έλλειψη βασικών συστημάτων επικοινωνίας, που θα βοηθούσαν στην καλύτερη διαχείριση της κατάστασης που διαμορφώθηκε το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όλοι ανεξαιρέτως, δήλωσαν ετοιμότητα, για να συνδράμουν με όποιον τρόπο τους ζητηθεί σε παρόμοια κατάσταση, με την ευχή βεβαίως να μην χρειαστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass