Πρόταση για Ειδικό Αναπτυξιακό και Γραφείο αποκατάστασης πλημμυροπαθών

Συζητήθηκε σε σύσκεψη με τον γ.γ. του ΥΠΟΙΚ στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 17:24

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Η άμεση ανάγκη εκπόνησης νέου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος προς αποκατάσταση όλων των κατεστραμμένων από τον «Ιανό» υποδομών του Νομού Καρδίτσας, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια σημαντικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ κ. Χρήστου Τριαντόπουλου του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τοπικών Δημάρχων.


Επίσης, ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε απαραίτητη πλέον την άμεση ίδρυση Γραφείου Αποκατάστασης Πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα προκειμένου να αποτελέσει τον πυρήνα υποδοχής όλων των τοπικών αιτημάτων και υλοποίησης των κυβερνητικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα που χτύπησε ανελέητα την περιοχή το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου 2020.
Η σχετική πρόταση για το νέο Ειδικό πρόγραμμα στα πρότυπα του παλιού «πακέτου» Λαλιώτη, έγινε από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε κ. Δημήτρη Κουτρομάνο και στην πορεία της συζήτησης ενισχύθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς όπως ειπώθηκε οι καταστροφές σε δρόμους, γέφυρες, δίκτυα και άλλες δημόσιες υποδομές σε όλο τον Νομό είναι τρομακτικές.
Από την πλευρά του ο κ. Τριαντόπουλος εξήρε την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην εντολή του Πρωθυπουργού για γρήγορο έργο, μέσα σε έναν μήνα από τη θεομηνία της 19ης Σεπτεμβρίου, εξέδωσαν τις αναγκαίες κανονιστικές πράξεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των υποστηρικτικών μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους πλημμυροπαθείς.
Είπε ακόμη πως αυτή τη στιγμή πέφτουν χρήματα στην Καρδίτσα ενώ παλαιότερα χρειάζονταν μήνες γι’ αυτό, εξηγώντας ότι «ήδη αποζημιώθηκε περίπου το 10% των πληγέντων δικαιούχων σε 5χίλιαρα και 8χίλιαρα. Ενώ από τα 2,3 εκατ. ευρώ που πήγαν μέχρι σήμερα σε πλημμυροπαθείς το 90% είναι Καρδιτσιώτες».
Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε κλείνοντας πως η νέα ταχύτερη διαδικασία που ακολουθείται για τον Νομό Καρδίτσας, θα αποτελέσει τη βάση και πρότυπο για ριζική αλλαγή του καθεστώτος των αποζημιώσεων φυσικών καταστροφών που υπέστησαν πολίτες και παραγωγοί στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass