Πρόσκληση για… τελευταίο διά ζώσης μάθημα!

*ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ *«ΑΦΟΡΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Νοε 2020 19:10

«Ο Δήμος καλεί σε Λέσχη Πολιτισμού τους μαθητές για μάθημα, ενώ απαγορεύεται» καταγγέλλει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», κ. Ρένα Καραλαριώτου, με τον Δήμο Λαρισαίων να απαντά πως από την

περασμένη Τρίτη δόθηκε εντολή αναστολής όλων των δραστηριοτήτων των Λεσχών Πολιτισμού και ότι η καταγγελία της κ. Καραλαριώτου «αφορά μεμονωμένο περιστατικό και διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».
Αναλυτικότερα, η κ. Καραλαριώτου σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο δήμαρχος Λαρισαίων στις 27 Οκτωβρίου 2020 εξέδωσε την υπ’ αριθμ 3705 απόφαση με την οποία ανέστειλε τη λειτουργία στον Δήμο Λαρισαίων όλων των ομαδικών μαθημάτων που πραγματοποιούνται στις Λέσχες Πολιτισμού λόγω της υπαγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στις «κόκκινες περιοχές» των προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό Covid-19.
Με έκπληξη όμως συμπολίτες μας έλαβαν σήμερα 4 Νοεμβρίου 2020 μήνυμα στο κινητό τους από Λέσχη Πολιτισμού του Δήμου μας το οποίο αναφέρει: «Λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην πόλη μας, λάβαμε ΦΕΚ που αναστέλλει όλα τα μαθήματα, άρα και τη μουσική, για όσο η Λάρισα ανήκει στην κόκκινη ζώνη. Σήμερα και αύριο θα κάνουμε το τελευταίο διά ζώσης μάθημα. Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να εξοφληθούν τα δίδακτρα των μαθητών για τον ενάμιση μήνα που κάνουμε μάθημα. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν διαδικτυακά να μου το αναφέρουν. Σήμερα και αύριο θα είμαι στο σχολείο από τις 4:00 μ.μ. και μετά».
Από τη μία δηλαδή ο Δήμαρχος καλεί τους Λαρισαίους να τηρήσουν τα μέτρα λόγω κορονοϊού, κάνει έκκληση στην ατομική ευθύνη του κάθε συμπολίτη μας και από την άλλη ο ίδιος ο Δήμος παραβαίνει τα μέτρα καλώντας τα παιδιά για ένα τελευταίο μάθημα(!), ενώ απαγορεύεται (!) και βεβαίως καλεί τους γονείς να συγχρωτισθούν για να πληρώσουν τα δίδακτρα των μαθητών!
Ελπίζουμε να μην αποφασίσθηκε η όλη διαδικασία για να εισπράξει ο Δήμος τα δίδακτρα, αδιαφορώντας για τη υγεία των παιδιών και των γονέων.
Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας όπως οφείλει, να εφαρμόσει την απόφαση που ο ίδιος έχει υπογράψει και να ακυρώσει το... τελευταίο διά ζώσης μάθημα, όπως λέγεται στο μήνυμα, γιατί πολύ απλά απαγορεύεται και θέτει σε κίνδυνο την ίδια την πόλη».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Σχετικά με την καταγγελία της κας Ρ. Καραλαριώτου για τη διεξαγωγή μαθημάτων σε Λέσχη Πολιτισμού, ο Δήμος παραθέτει το ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) που στάλθηκε προχθές Τρίτη σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ που διδάσκουν στις Λέσχες Πολιτισμού, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με την ΚΟΙΝΣΕΠ, το οποίο και μαρτυρά την απόφαση που πάρθηκε για τη διακοπή μαθημάτων, ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως: «Το μεμονωμένο περιστατικό που αναφέρει η κα Καραλαριώτου, διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες».
Αναλυτικά το μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς στις Λέσχες Πολιτισμού, είχε ως εξής: «Σύμφωνα με το επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου που βρίσκεται η πόλη μας και σύμφωνα με το ΦΕΚ 4829/2.11.2020 αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες των Λεσχών Πολιτισμού. Παρακαλούμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έρθετε από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο να παραδώσετε τα κλειδιά που έχετε χρεωθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass