«Να στηριχτούν όλοι οι ελαιοπαραγωγοί»

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ *ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2020 17:40

«Κατηγορηματικά στο πλευρό των δημοτών ως Δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Δήμου μας», τονίζει ο κ. Μανώλης, με αφορμή την επίσκεψή του σε ελαιοτριβεία της περιοχής του Δήμου Τεμπών.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Γιώργος Μανώλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ελαιοτριβείς και με παραγωγούς, στους οποίους έκανε συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.
Ο κ. Μανώλης άκουσε για μία ακόμα φορά τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στις παρεμβάσεις που έκανε η Δημοτική Αρχή Τεμπών αντιδρώντας άμεσα και με επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την άρση της αδικίας, καθώς έχουν αποκλεισθεί από το πρόγραμμα αποζημίωσης, λόγω πανδημίας, ελαιοπαραγωγοί κατά κύριο επάγγελμα, οι οποίοι στη δήλωση ΟΣΔΕ έχουν δηλώσει τα ελαιόδεντρα επιτραπέζιας χρήσης και όχι ελαιοποιήσιμα ή διπλής κατεύθυνσης, αλλά και οι ετεροεπαγγελματίες καλλιεργητές ελιάς.
«Θεωρούμε ότι οι αδικίες αυτές επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν άμεσα και να δοθεί η επιθυμητή λύση, διότι οι επιπτώσεις στην ελαιοπαραγωγή αφορούν και τις ελαιοποιήσιμες και τις βρώσιμες ελιές. Όπως επίσης συστήσαμε επιτροπή με καθήκοντα διαπίστωσης παράβασης και επιβολή προστίμων σε κτηνοτρόφους, στους οποίους ανήκουν τα ζώα (αγελάδες) που βόσκουν ανεξέλεγκτα εντός των ελαιώνων καταστρέφοντας τις ιδιοκτησίες» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Και συνέχισε στην «Ε»: «Η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ομαλά σε όλον τον Δήμο και τα πρώτα δείγματα δείχνουν ικανοποιητική παραγωγή, όχι μόνο ποσοτική, αλλά και εξαιρετικής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου σε πολύ υψηλό ποσοστό. Αλλά όπως τονίστηκε από τις παραγωγικές τάξεις τα προβλήματα είναι πολλά και αφορούν τη χαμηλή τιμή διάθεσης του ελαιόλαδου και την τιμή αγοράς της βρώσιμης ελιάς από τους εμπόρους, η οποία κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά. Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ζώα (αγελάδες και άλογα) ασυνείδητων ιδιοκτητών -κτηνοτρόφων- τα οποία βόσκουν ανεξέλεγκτα μέσα στα ελαιοκτήματά τους, καταστρέφοντας τα παραγωγικά και νεόφυτα ελαιόδεντρα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass