«Να ενισχυθεί το Ταχυδρομείο Συκουρίου»

ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ * ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 17:40

Έκκληση για το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Συκούριο (φωτ.) και για την καλύτερη λειτουργία του κάνει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης. Ο κ. Μανώλης με επιστολή του στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα σημειώνει:


«Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της διαμορφωθείσης κατάστασης από την πανδημία έχει αυξηθεί η κίνηση στο συγκεκριμένο κατάστημα λόγω της διακίνησης εμπορευμάτων μέσω της υπηρεσίας σας αλλά και για την εξυπηρέτηση διαφόρων πληρωμών ή άλλων υποθέσεων.
Η αύξηση της κίνησης οφείλεται κυρίως στην κατάργηση λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στην περιοχή μας. Η Τράπεζα Πειραιώς δυστυχώς συμπεριέλαβε στον στρατηγικό της σχεδιασμό για την «αναπτυξιακή» της πορεία το κλείσιμο του καταστήματος στο Συκούριο και παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις παρεμβάσεις μας στη Διοίκησή της δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε το γεγονός.
Αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Νέσσωνος και της ευρύτερης περιοχής να μην έχουν άλλη επιλογή, παρά την εξυπηρέτησή τους από το κατάστημα ΕΛΤΑ Συκουρίου. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε έντονο πρόβλημα τόσο στους υπαλλήλους σας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο της δουλειάς όσο και στους πολίτες που συσσωρεύονται σε ουρές έξω από το κατάστημα, περιμένοντας μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξυπηρετηθούν και διαμαρτύρονται εντόνως κυρίως τώρα που έχει έρθει ο κρύος χειμώνας. Η εικόνα αυτή προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών και αμαυρώνει την εικόνα των ΕΛΤΑ, ενός Οργανισμού που βρίσκεται κοντά στην πόρτα του πολίτη, με μια μακροχρόνια επιτυχημένη πορεία και σχέση.
Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να φροντίσει άμεσα το εν λόγω πρόβλημα στελεχώνοντας με επιπλέον προσωπικό το κατάστημα στο Συκούριο, αλλά και την εγκατάσταση των απαιτούμενων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αποτελεσματικότερη και εύρυθμη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Δεν ζητάμε πράγματα παράλογα, οι πολίτες αξίζουν μια πιο ανθρώπινη αντιμετώπιση.
Ευελπιστώντας στην κατανόηση του προβλήματος αναμένουμε την άμεση αντιμετώπισή του μάλιστα ενόψει των εορτών, επ’ ωφελείας όχι μόνο των πολιτών άλλα και του ίδιου του Οργανισμού», καταλήγει ο κ. Μανώλης
ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
«Η λειτουργία των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν παρατηρείται αύξηση των συναλλαγών, που θα προκαλούσε φόρτο εργασίας στους υπαλλήλους και πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Οι ουρές που παρατηρούνται έξω από το τοπικό κατάστημα του Αμπελώνα οφείλονται στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και στον περιορισμό της παρουσίας ατόμων στο εσωτερικό του. Αν με την πάροδο του χρόνου κριθεί απαραίτητη η ενίσχυση προσωπικού, αυτό θα γίνει».
Αυτά ανέφερε στον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα ο περιφερειακός διευθυντής ΕΛΤΑ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρης Μάκας, ο οποίος επισκέφτηκε το Κατάστημα του Αμπελώνα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τον τρόπο λειτουργίας του. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του δημάρχου κ. Κόκουρα στον κ. Μάκα, τον οποίο και ενημέρωσε για τα παράπονα κατοίκων του Αμπελώνα, οι οποίοι περιμένουν για ώρα έξω από το Ταχυδρομείο μέχρι να εξυπηρετηθούν.
Μετά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μάκα για ενδεχόμενη ενίσχυση των ΕΛΤΑ Αμπελώνα με προσωπικό, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας δήλωσε: «Ελπίζουμε πράγματι η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας στο Ταχυδρομείο του Αμπελώνα να είναι πρόσκαιρη και να οφείλεται στα μέτρα περιορισμού για τον κορονοϊό. Από τη συνομιλία μου με τον περιφερειακό διευθυντή των ΕΛΤΑ κρατώ τη δέσμευσή του ότι «πρωταρχικός στόχος της Διεύθυνσης είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το κοινό» και πως αν χρειαστεί, το υφιστάμενο προσωπικό θα ενισχυθεί. Σαν Δημοτική Αρχή Τυρνάβου θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ Αμπελώνα κι αν χρειαστεί, θα παρέμβουμε εκ νέου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass