«Εμείς λειτουργούσαμε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου. Εσείς;»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 17:50

Τις αιτιάσεις της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τεμπών Γ. Μανώλη, αντικρούει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρ. δημάρχου Κων. Κολλάτου για το θέμα του κλεισίματος και του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο.

Καταλογίζοντας πλήρη ευθύνη στη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία, όπως σημειώνει «αντιπολιτεύεται την αντιπολίτευση», υπενθυμίζει τη διαδικασία επιλογής της Τρ. Πειραιώς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την κατάθεση 9 προσφορών αλλά και την απουσία οποιασδήποτε ένστασης εκ μέρους της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία καλεί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.
Στην απάντησή της η παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» αναφέρει:
«Είναι πλέον φανερό σ’ όλους τους Δημότες τού Δ. Τεμπών ότι μέλημα της Δ. Αρχής, ήταν και είναι να μη γίνεται συζήτηση για τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές της. Η τακτική τους ασυναγώνιστη: «Δεν πρέπει οι δημότες να εστιάζουν στις πολιτικές τους πράξεις και στη διαχείριση σύνθετων προβλημάτων».
Είναι εμφανής ακόμη η αδυναμία της, να διαχειριστεί τις κρίσιμες επιλογές τού Δήμου, ενώ η ανικανότητα και οι ανασφάλειές της, την οδηγούν στον βούρκο της παραπολιτικής.
Βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί να κρύψει την ολιγωρία της, την αλαλία της, την αδράνειά της σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό της Τρ. Πειραιώς στο Συκούριο που οδηγεί στην αποδυνάμωση και μοιραία στην αδυναμία στήριξης των τοπικών κοινωνιών.
Σας ενοχλεί βέβαια που ασκούμε τον θεσμικό μας ρόλο καθώς επισημαίνουμε τις παραλείψεις και τις αδυναμίες σας, καταθέτοντας και τις ανάλογες προτάσεις.
Πρέπει όμως να σταθούμε σε κάποια σημεία της μακροσκελούς απολογίας-αποτυχίας του Δημάρχου.
Πρώτον, η επιλογή του τραπεζικού καταστήματος πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση, με πλήρη διαφάνεια, ανοίγοντας κλειστές προσφορές -9 συνολικά- Τραπεζικών Ιδρυμάτων μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος συνεργασίας του Δ. Τεμπών. Επιλέχθηκε το πιστωτικό ίδρυμα -επαναλαμβάνω από το ΔΣ- με βάση τη μεγαλύτερη προσφορά επιτοκίου εκείνη την περίοδο.
Λειτουργήσαμε με γνώμονα το συμφέρον τού Δήμου και επομένως δεν προκύπτει καμία προώθηση των συμφερόντων οιασδήποτε Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή, σε αντίθεση με ΕΣΑΣ που με την ανάληψη των καθηκόντων σας, επιχειρήσατε τη μεταφορά των διαθεσίμων κεφαλαίων που βρήκατε από την προηγούμενη Δ. Αρχή, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς ενημέρωση τού ΔΣ, χωρίς καν να διασφαλίσετε τη λειτουργία τού ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος στον Δήμο μας.
Σ’ ό,τι αφορά την τοποθέτηση ΑΤΜ σε Μακρυχώρι και Γόννους απευθυνθήκαμε πρώτα στην Τρ. Πειραιώς ζητώντας την ενίσχυση των δύο Δημοτικών διαμερισμάτων.
Αδιάψευστος μάρτυρας οι επιστολές μας στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας τις οποίες μπορείτε να τις αναζητήσετε στα αρχεία του Δήμου.
Αφού παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας δεν κατέστη δυνατή η εγκατάσταση ΑΤΜ από την Τρ. Πειραιώς, απευθυνθήκαμε στην EUROBANK, η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα τοποθέτησε τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών σε Μακρυχώρι και Γόννους, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Ουδεμία ένσταση της τότε αντιπολίτευσης, όπως ισχυρίζεστε σήμερα δεν υπήρξε. Αδιάψευστος μάρτυρας, οι φωτογραφίες που μας κατηγορείτε ότι «καμαρώνουμε» όπου εμφανίζονται οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μακρυχωρίου και Γόννων που ανήκουν στη δική σας παράταξη που όχι μόνο δυσανασχέτησαν αλλά εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του εγχειρήματός μας.
Δεύτερον αποκρύπτετε επιμελώς στην επιστολή σας ότι ο Δήμος Τεμπών χρησιμοποιούσε τα καταστήματα της Τρ. Πειραιώς για τις οικονομικές κινήσεις της ΔΕΥΑΤ, του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και του κληροδοτήματος Σαρακατσάνη. Οι κινήσεις των ανωτέρω Νομικών Προσώπων υπήρξαν εφάμιλλες των συναλλαγών του Δήμου.
Τρίτον κάνετε αναφορά για το υπ/μα της Τρ. Πειραιώς στον Πυργετό: Η πρώην Δημ. Αρχή κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες από το 2016, που πρωτοεμφανίστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα, να διατηρήσει σε λειτουργία το κατάστημα μέχρι το τέλος της θητείας μας (31-8-2019). Από τον Μάιο του 2019 που αναδειχθήκατε νέος Δήμαρχος, σε ποιες ενέργειες προβήκατε για να μην κλείσει το εν λόγο τραπεζικό κατάστημα;
Είτε σας αρέσει, είτε όχι επί θητείας μας λειτουργούσαν στον Δ. Τεμπών δύο τραπεζικά υποκαταστήματα και δύο ΑΤΜ.
Τέταρτον, αφήνετε υπονοούμενα για σκοπιμότητα προώθησης της Τρ. EUROBANK.
Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι ούτε μέτοχος της Τράπεζας υπήρξα, ούτε καμία επαγγελματική-υπαλληλική σχέση είχα μαζί της. Η μόνη μου συνεργασία έχει να κάνει με τη σύναψη στεγαστικού δανείου -πολύ πριν εκλεγώ Δήμαρχος-όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των πολιτών της χώρας.
Στο διά ταύτα λοιπόν: Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβετε τις ευθύνες σας κ.κ. της Δημ. Αρχής. Πρέπει να κατανοήσετε ότι ΕΣΕΙΣ έχετε τώρα την ευθύνη διαχείρισης τού Δήμου και σταματήστε να αντιπολιτεύεστε την αντιπολίτευση.
Δυστυχώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που καταβάλλετε στη μακροσκελή σας ανακοίνωση, είστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και κύριος υπεύθυνος του κλεισίματος του υπ/τος στο Συκούριο.
Συνηγορήσατε με την απραξία, την αφωνία και την αδράνειά σας στην αποδυνάμωση των δομών, δημιουργώντας παράλληλα δυσάρεστες καταστάσεις τόσο στους δημότες όσο και στους επαγγελματίες τού Δήμου.
Προσπαθήστε τουλάχιστον, μέσα από τη σύνθεση προτάσεων που έχουν κατατεθεί και επιδιώκοντας ταυτόχρονα την πολιτική συναίνεση, να βρεθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήσατε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass