Επαναλειτουργία Σ.Σ. Ευαγγελισμού

ΖΗΤΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2020 18:40

Την επαναλειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος και με ερώτησή του στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών διερευνά τις κυβερνητικές

προθέσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της περιοχής.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του: «Ζητούν οι κάτοικοι του Δήμου Τεμπών, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, την επαναλειτουργία του σύγχρονου «Σιδηροδρομικού Σταθμού Ευαγγελισμού», στην περιοχή τους. Για την κατασκευή του ανωτέρω, εγκαταλειμμένου σήμερα, σιδηροδρομικού σταθμού δαπανήθηκαν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ενώ συνηγορεί και υποστηρίζει το παραπάνω αίτημά τους η Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών.
Τονίζουν οι ως άνω ότι, η περιοχή τους με αυτόν τον τρόπο απομονώθηκε και στερούνται της σχετικής δυνατότητας χιλιάδες κάτοικοι, καθώς και φοιτητές της γύρω περιοχής, να χρησιμοποιούν το ασφαλέστερο και φθηνότερο μέσο μεταφοράς, που είναι το τρένο. Επίσης, όπως μας ανέφεραν οι ως άνω, ένας επιπρόσθετος λόγος επαναλειτουργίας του σταθμού είναι ότι, μετά την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, λειτουργεί, πλέον, σε μικρή απόσταση από τον «Σ.Σ. Ευαγγελισμού», το νέο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, με δύναμη εξήντα αστυνομικών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον οικονομικά προσιτό προαστιακό για τις μετακινήσεις τους από τον τόπο κατοικίας τους στον τόπο δουλειάς τους. Μας ενημέρωσαν, επίσης ότι, υπάρχει αρχική μελέτη επί του θέματος για κατασκευή πεζογέφυρας με ασανσέρ για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, που το κόστος κατασκευής της δεν ξεπερνά τα 250.000 ευρώ, ώστε να εξαλειφθεί και το τελευταίο εμπόδιο της επικινδυνότητας στη διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμών».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τεμπών, ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ευαγγελισμού, του Δήμου Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass