Οθόνες απεικόνισης μετρήσεων φωτοβολταϊκών

Τοποθέτησε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 16:28

ΒΟΛΟΣ
Δύο οθόνες απεικόνισης μετρήσεων και στοιχείων των φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχουν τοποθετηθεί στα δώματα των καταστημάτων στη νέα ιχθυαγορά, προμηθεύτηκε και τοποθέτησε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Οι οθόνες βρίσκονται τοποθετημένες, η μία εντός του κτιρίου του ΟΛΒ στην είσοδο, και η δεύτερη έξω από το κτίριο του Οργανισμού, έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία σε όποιον διέρχεται και θέλει να ενημερωθεί.
Στις οθόνες αποτυπώνονται στοιχεία για τη λειτουργία του κάθε συστήματος όπως: Παραγόμενη ισχύ, ανά μήνα και συνολικά από την εγκατάσταση, οι ισοδύναμοι ρύποι CO2 που εξοικονομήθηκαν ανά μήνα και σύνολο, το όφελος από την εξοικονόμηση ανά μήνα και σύνολο. Η απεικόνιση των δεδομένων / μετρήσεων, γίνεται μέσω ειδικού λογισμικού σε οθόνη και είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο.
Τα φωτοβολταϊκά συστήματα εγκαταστάθηκαν, έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως (100%) την ανάγκη ηλεκτροδότησης των κτιρίων της νέας ιχθυαγοράς, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό αποτύπωμα του ΟΛΒ. Από τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων αναμένεται να παραχθούν περίπου 225.000kWh/έτος, που αποτελεί περί το 10% της σημερινής ενέργειας που καταναλώνεται από την ΟΛΒ Α.Ε.
Τα δύο φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 100 KW και 46,20 KW συνδέθηκαν τον Αύγουστο.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση και οικονομία. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αξιοποιώντας «έξυπνα» και «πράσινα» συστήματα, αποδεικνύει έμπρακτα ότι, στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμανιού, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass