Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ:

Τι θα κάνετε με τη ρύπανση στη Βιοκεράλ;

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:20

Στο θέμα της αποθήκευσης και των προβλημάτων που δημιουργούν αναφλέξεις επικίνδυνων και ρυπογόνων αποβλήτων στο εργοστάσιο Βιοκεράλ αναφέρεται η ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη προς τον υπουργό Περιβάλλοντος. Η ερώτηση -που

υπογράφει και η κ. Διαμάντω Μανωλάκου- έχει ως εξής:
Επανερχόμαστε σε ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο επανειλημμένα έχουμε αναδείξει τόσο δημόσια όσο και μέσα από τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης την 28/2/2020). Το πρόβλημα αφορά τη ρύπανση, που συντελείται κατά περιόδους εδώ και μία δεκαετία, η οποία προκαλείται από την ανάφλεξη επικίνδυνων αποβλήτων (λυματολάσπη, πετρελαϊκά και ιατρικά απόβλητα) τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη ποσότητα (περίπου 10.000 τόνοι) στο προαύλιο της Κεραμοποιίας ΒΙΟΚΕΡΑΛ στη Λάρισα. Η ανάφλεξη που σημειώνεται ρυπαίνει τον αέρα και τη γη της περιοχής με όποιες συνέπειες στους εργαζόμενους των όμορων επιχειρήσεων, αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας.
Παρά τις παρεμβάσεις όλων των προηγούμενων χρόνων στην Περιφέρεια, στους αρμόδιους Υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων δεν έχει δρομολογηθεί καμία λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα για τη δημόσια υγεία της περιοχής, αλλά και καμία ενέργεια δεν έγινε τόσο από την Περιφέρεια όπως και από όλες τις Κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπει τέλος στο πρόβλημα και να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να απομακρύνει, να οδηγήσει σε ασφαλή χώρο τα επικίνδυνα απόβλητα.
Τελευταία, σημειώθηκε νέα ανάφλεξη και οι καπνοί επί ώρα κατακλύζουν τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας δύσκολες συνθήκες όχι μόνο για τους εργαζόμενους στις παρακείμενες επιχειρήσεις, αλλά και για τους πυροσβέστες που καλούνται να σβήσουν τα φλεγόμενα επικίνδυνα απόβλητα ή βρίσκονται σε επιφυλακή έξω από το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και εγκληματικές τόσο των κυβερνήσεων διαχρονικά, όσο και της Περιφέρειας, αφού γνωρίζουν το πρόβλημα και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας της περιοχής.
Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί, ώστε:
1) Να υποχρεωθεί η επιχείρηση να απομακρύνει τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία υλικά και να οδηγηθούν σε ασφαλή χώρο.
2) Άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής, καταλήγει η ερώτηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass