ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Οχι ισοπέδωση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:10

Τις δυσμενείς εξελίξεις που επιφύλασσε η κυβέρνηση για σειρά επιστημονικών κλάδων με την εξίσωση των πτυχίων και κατ’ επέκταση των επαγγελματικών δικαιωμάτων με τα κολλέγια, συζήτησαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με τον

πρόεδρο του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, κ. Νίκο Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, κ. Δημήτριο Ντογκούλη. Κατά την τηλεδιάσκεψη με τον Λαρισαίο πολιτικό, τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΕ όσο και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τη νομοθετική ρύθμιση. Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «σαν τον κλέφτη κυριολεκτικά, η κ. Κεραμέως εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας, έφερε σε μία νύχτα ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων. Και το κάνει αυτό μάλιστα καταστρατηγώντας το ίδιο το Σύνταγμα, καθώς το άρθρο 50 του νομοσχεδίου που δίνει πρόσβαση στο δημόσιο σε αποφοίτους κολλεγίων ισότιμα με τους πτυχιούχους ΑΕΙ, παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16. Η κυβέρνηση κλείνει το «μάτι» στον ιδιωτικό τομέα για μία ακόμα φορά, αντιμετωπίζοντας με ιδεοληψία τη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δε θα της γίνει όμως η χάρη. Θα βρει μπροστά της το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων αυτής της χώρας, πολιτικών και επιστημονικών και στο τέλος θα αναγκαστεί να υποχωρήσει. Γιατί το δίκιο είναι ξεκάθαρα με το μέρος εκείνων που πάλεψαν στη ζωή τους, μόχθησαν να αποκτήσουν το πτυχίο τους και δικαίως σήμερα διαμαρτύρονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass