Μοναχικός «λύκος», αλλά παραδοσιακός ο διαρρήκτης 18 σπιτιών

ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΡΕΝΟ Ή ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕ ΣΠΙΤΙΑ -ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ… ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ -ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΝΟΜΑ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2021 21:20

Ένας 38χρονος υπήκοος Γεωργίας, σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είναι ο δράστης 18 συνολικά κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών στη Λάρισα το περασμένο καλοκαίρι.


Μοναχικός όπως φαίνεται, καθώς δρούσε μόνος του, παραδοσιακός γιατί άνοιγε σπίτια σπάζοντας τον ομφαλό (μύλο) της κλειδαριάς, τις ώρες που οι ένοικοι απουσίαζαν, ενίοτε και «απρόσεκτος», καθώς -παρότι δεν άφηνε αποτυπώματα- δεν φρόντιζε πάντα για τα μέτρα αυτοπροστασίας του, όταν μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα τυγχάνοντας των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, για να επιστρέψει ξανά στην... ενεργό δράση.
Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- άλλαξε τα ατομικά του στοιχεία και με το νέο όνομα, διέφυγε στο εξωτερικό διαφεύγοντας παράλληλα της σύλληψης.
Ο 38χρονος Γεωργιανός, τον Απρίλιο του 2019, αποφυλακίστηκε από τις Φυλακές Λάρισας όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για κλοπές σπιτιών σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, ενώ τον Αύγουστο του 2020 επέστρεψε στη Λάρισα, αυτήν τη φορά διαπράττοντας κλοπές και διαρρήξεις. Έχοντας στο μεταξύ αλλάξει επώνυμο για να αποφύγει προφανώς τον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε, μετέβαινε στη Λάρισα είτε με το υπεραστικό λεωφορείο είτε με τον προαστιακό για αυτό και οι κλοπές «κατανέμονται» γεωγραφικά στις συνοικίες των Αμπελοκήπων (Ταμπάκικα) και του Σταθμού του ΟΣΕ.
Όλες τις διαρρήξεις τις διέπραξε σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, οι είσοδοι των οποίων διάθεταν παλαιότερου τύπου κλειδιαριές σπάζοντας έτσι τον «μύλο» (φωτ.) ή χρησιμοποιώντας αντικλείδι (πασπαρτού), ενώ δρούσε πρωινές προς μεσημβρινές ώρες, όταν δηλαδή ένοικοι απουσίαζαν συνήθως στις εργασίες τους. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, από τις διαρρήξεις έκλεψε περισσότερες από 41.800 ευρώ σε μετρητά, αλλά και χρυσαφικά, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 25.500 ευρώ.
ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΩΝΥΜΟ
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει επίσης ότι ο 38χρονος Γεωργιανός έδρασε από τις αρχές Αυγούστου έως και τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, όπου σε κάθε έλευσή του στη Λάρισα «χτυπούσε» διαδοχικά, όσα σπίτια προλάβαινε είτε στην ίδια πολυκατοικία είτε στην ίδια συνοικία.
Σε κάποιες περιπτώσεις στάθηκε και άτυχος αφού δεν βρήκε κάτι να κλέψει, όπως μεταξύ άλλων συνέβη σε διαμέρισμα στην περιοχή του ΓΝΛ, προκαλώντας ωστόσο ζημιές στις εισόδους. Σε άλλα σπίτια ωστόσο δεν δίστασε να αφαιρέσει ακόμη και... οδοντοστοιχία με τρία χρυσά δόντια όπως και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Σε μία επίσης από τις διαρρήξεις δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, φεύγοντας όπως -όπως από το διαμέρισμα, καθώς την ώρα που βρισκόταν εκεί, έτυχε να επιστρέψει συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Τέλος, σε άλλη περίπτωση, φαίνεται πως κρατούσε στα χέρια του διαφημιστικά φυλλάδια για να μην κινεί τις υποψίες κατά την είσοδό του στις πολυκατοικίες.
Κατά την αναζήτησή του από τις Διωκτικές Αρχές (σ.σ. μετά την αποφυλάκισή του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας εκδόθηκε διάταξη σε βάρος του) διαπιστώθηκε πως είχε διαφύγει στο εξωτερικό έχοντας νωρίτερα καταθέσει στο Προξενείο της χώρας του ληξιαρχική πράξη με την οποία άλλαξε το επώνυμό του για να δυσχεράνει προφανώς τον εντοπισμό του. Έτσι διαφεύγει της σύλληψης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass