Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί

ZHTHΣΕ Η ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2021 16:01

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες αργά το μεσημέρι, στελέχη της τοπικής Ένωσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Καραγιάννη, τον Γραμματέα κ. Φώτη Τσιμπούκα και το μέλος κ. Διονυσία Ματιάτου.

«Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» - πρόσθεσε ο κ. Καραγιάννης - η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Προωθεί ρυθμίσεις (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, διπλό μηχανογραφικό, όριο επιλογών στο μηχανογραφικό) αποσκοπούν στη δραστική μείωση των εισακτέων και την κατάργηση σχολών και τμημάτων, ιδιαίτερα των περιφερειακών ΑΕΙ και παράλληλα θέτει όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές που θα οδηγήσει στη διαγραφή φοιτητών με οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα».
Ο κ. Καραγιάννης καυτηρίασε την ψήφιση του νόμου που εξισώνει τους τίτλους των κολεγίων με τα πανεπιστημιακά πτυχία, τονίζοντας πως απώτερος σκοπός της κυβέρνησης είναι να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ δεν άφησε ασχολίαστη τη διάταξη για την ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια λέγοντας πως «στο όνομα της «ανομίας» στα ΑΕΙ διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας».  Τέλος, ο κ. Καραγιάννης κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα σχολεία που αρχίζουν να λειτουργούν ξανά. Ζήτησε λοιπόν κατά προτεραιότητα τον εμβολιασμό όλων των καθηγητών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο κ. ΠΑΠΠΑΣ
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Σωκράτης Παππάς, αφού δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στο Υπουργείο τα αιτήματα της ΕΛΜΕΚ, ζήτησε τη συμβολή της για την ομαλή επανέναρξη των σχολείων σε λίγες ημέρες όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας. Επισήμανε την ανάγκη πιστής εφαρμογής όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν και συμφώνησε με την προτροπή του κ. Καραγιάννη οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται να χαρακτηρίζονται από συνεργασία και συναίνεση. Ο κ. Παππάς ζήτησε τη βοήθεια της ΕΛΜΕΚ στον τομέα του επιδημιολογικού ελέγχου των εκπαιδευτικών, καθώς – όπως είπε - στα τελευταία tests που έγιναν η προσέλευση ήταν πολύ μειωμένη (περίπου στο 30%).

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass