ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Εργα 34 εκατ. ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα

Το μεγαλύτερο στην ιστορία του Δήμου, λέει ο Βασ. Τσιάκος

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2021 15:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να ψηφίζει υπέρ (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε), «πέρασε» το θέμα που αφορούσε στο νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα Τεχνικών Έργων που παρουσίασε ο δήμαρχος, κ. Β. Τσιάκος. 

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος είπε, μεταξύ άλλων: «Στη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2021, είχαμε δεσμευθεί πως στο ξεκίνημα του νέου έτους, θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η ριζική τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις βασικές μας επιλογές, αλλά και όλες τις χρηματοδοτήσεις. Το Τεχνικό μας Πρόγραμμα, είναι πλέον ο οδηγός μας για το επόμενο διάστημα και είναι πράγματι το μεγαλύτερο στην ιστορία, με ύψος 34 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι όλα εξασφαλισμένοι πόροι. Κάθε ευρώ που το χρηματοδοτεί υπάρχει, δεν επιβαρύνουμε τα τακτικά μας έσοδα, τα οποία αντιστοιχούν μόλις στο 3,3% της συνολικής χρηματοδότησης. Το υπόλοιπο 96,7% των χρημάτων υπάρχει και είναι εξασφαλισμένο από εντάξεις και ονοματισμένους πόρους, γιατί διεκδικήσαμε και πετύχαμε γενναίες χρηματοδοτήσεις, αλλά ταυτόχρονα διαχειριζόμαστε με σωστό σχεδιασμό όλους τους διαθέσιμους πόρους. Σε σχέση με το Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε, έχουμε μία αύξηση της τάξης του 136% σε συνολικό ύψος. Μάλιστα, ετοιμάζουμε και νέες πολύ σημαντικές προτάσεις χρηματοδότησης και να ξέρετε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα θα αγγίξει τα 50 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021»!
ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Σε ό,τι αφορά έργα στις τοπικές κοινότητες ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Το φθινόπωρο, ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε έργα συντηρήσεων συνολικού ύψους 1,6 εκατομμυρίων για την πόλη και τις 33 τοπικές κοινότητες. Δεν προχωρήσαμε και αυτό έγινε σκόπιμα, γιατί η πλημμύρα άλλαξε τις προτεραιότητές μας, ενώ θέλαμε να δούμε ποιες ζημιές θα αποκαταστήσουμε και μετά να πάμε σε δεύτερη φάση, με περισσότερους πόρους και με πιο σαφή εικόνα να δώσουμε λύσεις τόσο σε προβλήματα λόγω του «Ιανού», όσο και σε χρόνια ζητήματα της καθημερινότητας. Σήμερα, είμαστε στο σημείο που διπλασιάζουμε το ποσό και ετοιμάζουμε μελέτες για 3 εκατομμύρια, 2 εκατομμύρια για τις τοπικές κοινότητες και 1 εκατομμύριο για την πόλη. Ταυτόχρονα, δημοπρατούμε έργο 1,74 εκατομμυρίων για αγροτική οδοποιία που θα αφορά στις τοπικές κοινότητες, ενώ διεκδικούμε άλλα 4,4 εκατομμύρια για τον ίδιο λόγο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Την ίδια στιγμή, η ΔΕΥΑ Καρδίτσας δημοπρατεί έργα, αλλά διεκδικεί και νέα, που αφορούν στην πόλη, αλλά και τις τοπικές κοινότητες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass