Κλειστά λόγω παγετού τα σχολεία!

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ *ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2021 18:25

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να συνηθίσουν την επιστροφή τους στις σχολικές τάξεις οι μαθητές και η εβδομάδα τους ξεκίνησε με τηλεκπαίδευση. Αυτήν τη φορά δεν ήταν ο κορονοϊός η αιτία, αλλά ο καιρός, αφού το χιόνι που έπεσε στον νομό Λάρισας το

Σαββατοκύριακο και οι χαμηλές θερμοκρασίες που μετέτρεψαν δρόμους και πεζοδρόμια σε παγοδρόμια, ήταν απαγορευτικά για το άνοιγμα των σχολείων. Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή ηλιοφάνεια βοήθησε αρκετά, ο παγετός οδήγησε και πάλι τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στην απόφαση τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημόσια και ιδιωτικά, γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ να παραμείνουν κλειστά και τα μαθήματα να γίνουν εξ αποστάσεως. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν σήμερα οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Παιδικοί Σταθμοί.
Στη Λάρισα παρότι το σύνολο των σχολικών μονάδων δεν παρουσιάζουν προβλήματα, αφού οι αυλές είναι καθαρές από χιόνι και η πρόσβαση στα διδακτήρια γίνεται χωρίς προβλήματα, η απόφαση ελήφθη όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων με βάση τις προβλέψεις για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται σήμερα το πρωί σε συνδυασμό με την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία για τον κορονοϊό (ανοικτά παράθυρα, αερισμός αιθουσών, κ.ά.).
Σύμφωνα και με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σήμερα από τους Δημάρχους και κατά πάσα πιθανότητα στη Λάρισα -εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος- οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία αύριο Τετάρτη.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Θωμάς Δαούλας, επισημαίνει ότι η κακοκαιρία δεν δημιούργησε προβλήματα σε σχολεία αφού ο μηχανισμός ήταν σε ετοιμότητα και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων είχαν φροντίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο οι λέβητες να είναι σε συνεχή λειτουργία όπως και χθες και σήμερα, οι αυλές καθαρίστηκαν. «Προβλήματα δεν είχαμε απλώς λόγω του παγετού στους δρόμους γύρω από τα σχολεία και σε ορισμένα ανήλια σημεία υπήρχε πάγος επικίνδυνος για τα παιδιά. Ρίξαμε αλάτι και επειδή και σήμερα θα έχουμε παγετό και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό που επιβάλλουν συχνό αερισμό και ανοιχτά παράθυρα θεωρήσαμε ασφαλέστερο για τους μαθητές να μείνουν κλειστά και σήμερα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς η διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Κοινωνικών Δράσεων κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, τονίζει ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την ασφάλεια των παιδιών με καθαρισμούς αυλών και δρόμων, ενώ η απόφαση να ανοίξουν πάρθηκε με δεδομένο ότι τα παιδιά μεταφέρονται αποκλειστικά από τους γονείς.
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Με απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη 16 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία του Δήμου, τόσο της Α/Βάθμιας όσο και της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν ως εξής:
Ανοιχτά στην πόλη της Ελασσόνας.
Κλειστά σε Λιβάδι, Βερδικούσια και Κρανέα.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Με απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 17/2 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Τυρνάβου (Βρεφονηπιακός, οι Παιδικοί Σταθμοί, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός) και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, δεν θα λειτουργήσουν για σήμερα Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.
Αναλυτικά, δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά ΚΔΑΠ, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ
Με απόφαση του δημάρχου Γεωργίου Μανώλη λόγω της χιονόπτωσης και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν σήμερα δεν θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Α’/Βάθμιας Εκπαίδευσης και της Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Τεμπών τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Με απόφαση του δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια λόγω των προβλέψεων για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Με απόφαση του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός δεν θα λειτουργήσουν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass