Ενας 20χρονος έκλεβε από σχολεία

ΕΙΧΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 21:02

Ένας 20χρονος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας,

είναι ο δράστης κλοπών σε δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό αλλά και σε Δημοτικά σχολεία. Μάλιστα, είχε κλέψει και φορητό ασύρματο του ΟΣΕ τον οποίο είχε συντονισμένο στις συχνότητες που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 29χρονος στις 7 Φεβρουαρίου διέρρηξε κτίριο του ΟΣΕ Λάρισας προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακά έγγραφα, αφαιρώντας δύο φορητούς ασύρματους, εκ των οποίων τον έναν τον είχε μαζί του κατά τη σύλληψη, ενώ τον δεύτερο τον είχε κρύψει σε παροπλισμένο βαγόνι του ΟΣΕ.
Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο 20χρονος είναι ο δράστης της διάρρηξης που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο 12 με 15 Φεβρουαρίου στον 4ο δημοτικό Παιδικό Σταθμό Λάρισας στη συνοικία της Τούμπας. Εκείνο το απόγευμα έκλεψε φορητό υπολογιστή εκπαιδευτικού τον οποίο παρέδωσε μάλιστα σε κατάστημα ηλεκτρονικών, ώστε να τον «ξεκλειδώσει» για να τον χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Υπολογιστής που παραδόθηκε τελικά από τους αστυνομικούς στην εκπαιδευτικό όπως παραδόθηκαν στον ΟΣΕ και οι δύο ασύρματοι. Ο 20χρονος, όπως καταγγέλθηκε στην «Ε», επανήλθε στον ίδιο Παιδικό Σταθμό και τα δύο επόμενα βράδια της αρχικής κλοπής, προκαλώντας ζημιές αλλά τρώγοντας και φρούτα από το ψυγείο που προορίζονταν για τα νήπια, υποχρεώνοντας τη διεύθυνση του Σταθμού να «σφραγίσει» με λαμαρίνα (φωτ.) την πόρτα που παραβίασε ο 20χρονος. Προηγήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου η διάρρηξη στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 24ο και το 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, όπου ο 20χρονος δεν κατάφερε να παραβιάσει τις πόρτες που οδηγούν στα γραφεία των δασκάλων, προκάλεσε ωστόσο φθορές στις καλωδιώσεις του συστήματος πυρασφάλειας του κτιρίου.
Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «κατά τη σύλληψή του, ο δράστης κατελήφθη να χρησιμοποιεί παράνομα φορητό ασύρματο, συντονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, τον οποίο, όπως εξακριβώθηκε, είχε αφαιρέσει από κτίριο του ΟΣΕ της πόλης, το απόγευμα της 07-02-2021 και ο οποίος κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκε και δεύτερος φορητός ασύρματος που είχε αφαιρέσει ο δράστης και απέκρυπτε σε παροπλισμένο βαγόνι. Οι αφαιρεθέντες ασύρματοι αποδόθηκαν». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με εντολή του οποίου αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα προσδιορίστηκε η δίκη του.                       

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass