Ενστολη διαμαρτυρία στις Φυλακές Λάρισας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 17:35

Ένστολη διαμαρτυρία έξω από την πύλη των Φυλακών Λάρισας, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των Δικαστικών Φυλακών Λάρισας, συμμετέχοντας στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες

απεργιακές κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 1η καθώς και την Τρίτη 2 Μαρτίου.
Το Δ.Σ. του Σωματείου της Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΥΕΦ) διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μετά και τη διαπίστωση ότι «δυστυχώς παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και ολοκληρώθηκαν από όλες τις Φρουρές επί του συνόλου των καταστημάτων κράτησης την προηγούμενη εβδομάδα και παρά το δικαιότατο των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων μας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης και ειδικότερα στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ .
Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων διεκδικούν την «ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ/2018, με τμηματική οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και αύξηση των θέσεων επιτυχόντων της. Κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας μας (τελευταίος αμιγής διαγωνισμός προσλήψεων το 2008). Άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρεσίμων και αργιών των παρελθόντων ετών. Αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της απλήρωτης παρεχόμενης εργασίας».
Διεκδικούν επίσης την «άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, που πολλά από αυτά είναι πλέον επικίνδυνα λόγω της 20ετούς επιβεβαρυμμένης λειτουργικής τους κατάστασης, υλοποίηση προγραμμάτων εξοπλισμού ασφαλείας.
Δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Επαναφορά της Υ.Ε.Φ.Κ.Κ. από Τμήμα σε Διεύθυνση και υπαγωγή της κατευθείαν στην Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής».
ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας, όπως διευκρινίζεται από την Ενωση «δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα Δικαστήρια, εκτός κι αν τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης όσο και προς τα Νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που συνεπάγεται κίνδυνος ζωής των κρατουμένων και μετάγονται με ασθενοφόρο. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας. Τέλος, δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης καθώς και στα νοσοκομεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass