ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δυναμική συγκέντρωση Συλλογικοτήτων Γυναικών

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2021 19:39

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών,τις Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας,Ταμασίου και το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου στην Kεντρική πλατεία της Καρδίτσας, με αφορμή την 8h Μάρτη παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία υγειονομικών, Συνταξιούχων του ΙΚΑ, των οικοδόμων και η ΕΟΑΣΚ.
Η Πόπη Μπούτα εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Στο ΚΥ που εργάζομαι το 90% των εργαζομένων είναι γυναίκες, όπως γενικά συμβαίνει στον κλάδο της υγείας. Οι εργαζόμενες/-οι εργάζονται με διαφορετικές σχέσεις εργασίας, άλλοι είναι επικουρικοί, άλλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ. Αυτό επιδεινώνει τη ζωή τους και δημιουργεί ανασφάλεια για το μέλλον τους. Με την πανδημία η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Έχουμε εντατικοποίηση της εργασίας, μετακινήσεις προσωπικού κ.λ.π.
Όλα αυτά έχουν σχέση με την εμπορευματοποίηση της υγείας. Για να βελτιωθεί η κατάσταση και να ανατραπεί, χρειάζεται αγώνας. Ο αγώνας για να έχει γερά πόδια χρειάζεται ενότητα των εργαζομένων.
Η Κλεοπάτρα Ζούκα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας μιλώντας στην συγκέντρωση επισήμανε: «Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους σεισμοπαθείς της Λάρισας και των Τρικάλων που δέχτηκαν τεράστιες καταστροφές σε κατοικίες, χώρους δουλειάς, αγροτική παραγωγή και απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα για την ανακούφισή τους . Ο Σύλλογός μας για άλλη μια φορά θα εκφράσει και έμπρακτα την αλληλεγγύη του μέσα από το στέκι που συνδημιουργήσαμε με τα σωματεία και κατά τη διάρκεια των πλημμυρών συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες τις επόμενες μέρες. Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, παρατηρείται από αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών, αντρών ακόμα και ανήλικων παιδιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass