ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ:

Μη κατοικήσιμα πάνω από 50 σπίτια

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2021 18:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Συνεχίζονται καθημερινά οι αυτοψίες από τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών σε χωριά του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από το μεγάλο σεισμό που συνέβη στην περιοχή της Ελασσόνας.


Δυστυχώς πληθαίνουν τα σπίτια που χαρακτηρίζονται μη κατοικήσιμα, με την Τοπική Κοινότητα Πέτρινου να είναι το χωριό όπου εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές και τα προβλήματα με τους πληγέντες.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, από την προηγούμενη Δευτέρα 8/3/2021 έγιναν πάνω από 160 αυτοψίες σε σπίτια, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους και αγροτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον Δήμο.Σε αυτές άνω των 50 σπιτιών χαρακτηρίστηκαν μη κατοικήσιμα μέχρι να γίνει μετά από μερικές ημέρες επανέλεγχος από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή.
Επίσης, ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους στον Παλαμά έχει σημαντικά προβλήματα.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα εξακολουθήσουν να διενεργούν αυτοψίες μέσα στο Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα 15/3/2021, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά και πρέπει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Την Τρίτη 16/3/2021 αναμένεται η έλευση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου, η οποία θα προβεί σε επανελέγχους και θα εκδώσει τα οριστικά πορίσματα για τα σπίτια και τα υπόλοιπα κτίσματα που χαρακτηρίζονται μη κατοικήσιμα, ή ακατάλληλα για χρήση.
Στο μεταξύ, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αιτήσεων που κατατίθενται από πολίτες στον Δήμο Παλαμά για διενέργεια ελέγχων καταλληλότητας κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, αποθηκών, αγροτικών και άλλων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 560 και έπεται συνέχεια τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, χθες είχε προγραμματιστεί επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου στον Δήμο Καρδίτσας για να κάνει αυτοψίες σε σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούν διότι έχουν υποστεί ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς. Αυτές είναι το συγκρότημα των 2ο και 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, το Νηπιαγωγείο Παλαιοκκλησίου και τα Δημοτικά σχολεία στις Τοπικές Κοινότητες Σταυρού, Αγίου Θεοδώρου και Κρύας Βρύσης.
Τελικά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καρδίτσας, λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας, αυτοψία έγινε μόνο στο Δημοτικό σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού της Δ.Ε. Κάμπου για το οποίο το πόρισμα για την καταλληλότητά του θα εκδοθεί αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε θα διενεργηθούν και οι υπόλοιπες αυτοψίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass