Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 15:05

Απόπειρα εξαπάτησης για δήθεν ενίσχυση σεισμόπληκτων
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης από άτομο προσποιούμενο αντιδήμαρχο Τυρνάβου,

προκειμένου να πείσει πολίτη να του καταβάλει χρήματα υπέρ των σεισμόπληκτων, σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Τυρνάβου. Διευκρινίζει πως «σε καμία περίπτωση αντιδήμαρχός μας δε θα προέβαινε σε τέτοια ενέργεια, ήτοι να απαιτήσει χρηματικά ποσά, είτε ο ίδιος, είτε μέσω τρίτου, και ούτε πρόκειται να το πράξει στο μέλλον. Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως τοπικοί φορείς, η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Επισημαίνεται ότι ο μοναδικός λογαριασμός του Δήμου Τυρνάβου για την κατάθεση βοήθειας υπέρ των σεισμόπληκτων είναι ο κάτωθι: Αριθμ. Λογαριασμού Δήμου Τυρνάβου 6252-030020-619.
IBAN GR 38 0171 2520 0062 5203 0020 619 Τράπεζα Πειραιώς.

 

Διαμαρτυρία για τη συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας - ΗΠΑ - Β. Μακεδονίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της ΕΕΔΥΕ «διαμαρτύρεται και εκφράζει την ανησυχία της για τη Συνεκπαίδευση Ελληνικών μονάδων με μονάδες των ΗΠΑ και της Βόρειας Μακεδονίας που πραγματοποιούν στην περιοχή μας (σύμφωνα με δημοσιεύματα)» και σημειώνει ότι: «Μετατρέπουν τη Λάρισα και όλη τη χώρα σε κόμβο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για τον λαό μας «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτήν τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την τελειοποίησε η Ν.Δ. Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε για όλη αυτήν την κινητικότητα στη Λάρισα. Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε γιατί η περιοχή μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ανησυχούμε βαθύτατα γιατί σε μια πιθανή εμπλοκή η Λάρισα και η Μαγνησία θα μετατραπούν σε «μαγνήτη» επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες. Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί, οι συνεκπαιδεύσεις, οι αποστολές στο εξωτερικό, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και προστασία της χώρας μας, αντίθετα η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. σημαίνουν μόνο νέα δεινά για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει τον δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς!».

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων
ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: «Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Λαρισαίων. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Δίκτυο Δήμων των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων» με διακριτικό τίτλο «Δίκτυο γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών». Έγκριση χωροθέτησης Γωνιών Ανακύκλωσης για το έργο «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και εξοπλισμός ΔσΠ Δήμου Λαρισαίων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ανανέωση μείωσης μηνιαίου μισθώματος ξενοδοχείου Larissa Imperial. Σύσταση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων (Πυροπροστασία)». Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: «Διαμόρφωση πλατείας συνοικίας Τούμπας». Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου: «Επισκευή συντήρηση 1ου ΣΕΚ και 7ου ΕΠΑΛ» κ.ά.

 

«Πολιτική συνοχής της Ε.Ε. - Η επίδρασή της στη Θεσσαλία»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πολιτική συνοχής της Ε.Ε.- Η επίδρασή της στη Θεσσαλία» σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.00-13.00.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκδήλωση από το κανάλι της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο youtube στη διεύθυνση:
https://youtu.be/fc2x7t-D7b8
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
12:00-12:15: Χαιρετισμοί
- Γιώργος Mοσχόβης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
- Κων/νος Τσουτσοπλίδης, επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
12:15 - 12:40: Κώστας Αγοραστός - περιφερειάρχης Θεσσαλίας
* «Τα βασικά χαρακτηριστικά της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. στη Θεσσαλία».
* «Έργα που συνδράμουν στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των διάφορων περιφερειών».
Προβολή βίντεο με έργα πολιτικής συνοχής στους 4 νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
12:40 - 12:55: Μελίνα Σαραφίδου - προϊσταμένη Υπηρεσίας Ε.Υ.Δ.Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Ενημέρωση πολιτών για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».
12:55 - 13:00: Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης - επικεφαλής EUROPE DIRECT & διευθυντής Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας.
* Ενημέρωση για το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

 

Απεβίωσε ο καθηγητής Σπ. Τσιάμπας

Απεβίωσε χθες στην Αθήνα, όπου κατοικούσε μόνιμα, σε ηλικία 83 ετών, ο παλιός καθηγητής φιλολογίας του ιστορικού Β’ Γυμνασίου Αρρένων Λαρίσης, Σπυρίδων Τσιάμπας. Ο καθηγητής υπηρέτησε στο Β’ Αρρένων στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ήταν αγαπητός και δίκαιος με του μαθητές του, οι οποίοι τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Μάλιστα, είχε παραστεί παλιότερα, σε επετειακή τους συνάντηση, στη Λάρισα.


Εκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ αύριο για χωριά της Ποταμιάς
Όπως έγινε γνωστό, εκτάκτως αύριο Τετάρτη 24 Μαρτίου, από το ΚΤΕΛ θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω δρομολόγια για τα χωριά της Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας.
1ο: Μεσοχώρι - Αμούρι - Δομένικο - Ελασσόνα, αναχώρηση 7:30 το πρωί από Μεσοχώρι, επιστροφή στις 2 το μεσημέρι από Ελασσόνα.
2ο: Βλαχογιάννι - Πραιτώρι - Συκέα - Μαγούλα - Ευαγγελισμός - Ελασσόνα, αναχώρηση 7:30 το πρωί από Βλαχογιάννι, επιστροφή στις 2 το μεσημέρι από Ελασσόνα.

 

Αύριο Τετάρτη οι λαϊκές αγορές της Πέμπτης

Λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, οι λαϊκές αγορές που γίνονται την ημέρα αυτή: α) στη συνοικία Νέα Σμύρνη στην οδό Δημοσθένους, β) στη συνοικία Άγιος Γεώργιος στην οδό Κάρλας, γ) στη συνοικία Αβέρωφ στην οδό Καλλισθένη και δ) στη Φαλάνη στον δρόμο που βρίσκεται μεταξύ εκκλησίας Αγίου Κων/νου και ταβέρνας Κοκότη, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν, δηλαδή αύριο Τετάρτη (24-03-2021) στους ίδιους χώρους.
Οι λαϊκές αγορές της Τετάρτης: α) στη συνοικία Αγιος Αθανάσιος στην οδό Καλλιθέας και β) στη συνοικία Νεράιδα στην οδό Λατταμύα, θα λειτουργήσουν κανονικά.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α.

 

Μέχρι το Πάσχα, κάθε Τρίτη Μ. Απόδειπνο και Εσπερινός
ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα, θα τελείται στον Άγιο Αχίλλιο η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, τηρουμένων όλων των τηρουμένων μέτρων του κορονοϊού. Κατόπιν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιεί το εβδομαδιαίο Εσπερινό του κήρυγμα με θέμα: «Το Σύμβολο της Πίστεως». Θα μεταδίδονται από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, στο 96.3 FM, καθώς και από την ιστοσελίδα του ναού στο λινκ: in.icss.com.gr:8000/stream_009.

 

Το Γερακάρι γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει για αύριο το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαρτίου, στις 7:00, μέγα πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας ιερουργούντων του αρχιμανδρίτη ιεροκήρυκα π. Αθανασίου Παραβάντσου και ιερέων της περιοχής. Το πρωί της Πέμπτης, στις 7:30, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που έχει ορίσει η κυβέρνηση και σκοπό έχουν τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass