Εργα 143 εκατ. ευρώ στον ν. Καρδίτσας

Επίκειται διαγωνισμός για έργα αποκατάστασης

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2021 19:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Είμαστε πλέον πολύ κοντά στη διενέργεια, από το Υπουργείο Υποδομών, μεγάλου διαγωνισμού ανάθεσης της εκτέλεσης πολύ σημαντικών και αναγκαίων έργων αποκατάστασης καταστροφών του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στο Νομό Καρδίτσας ύψους 143 εκατ. ευρώ.


Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα έργα είχαν αναγγελθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, με Υπουργούς, Βουλευτές, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και τοπικών αγροτικών και επιχειρηματικών φορέων, στις 30 Ιανουαρίου 2021.
Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες υπογράφηκε η Υπουργική απόφαση δέσμευσης του συγκεκριμένου ποσού από τον κ. Καραμανλή.
Η ανάθεση του έργου διενεργείται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετέχουν τρεις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΒΑΞ Α.Ε., ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε.).
Αντικείμενο του έργου είναι η επείγουσα αποκατάσταση των ζημιών επί οδοστρωμάτων, οδικών υποδομών, γεφυρών και εκτέλεσης συνοδών έργων σήμανσης, προστασίας και ασφάλειας, απορροής όμβριων κ.λ.π., που προκλήθηκαν από τις φυσικές καταστροφές από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020, στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και ειδικότερα στους Δήμους Καρδίτσας, Αργιθέας και Μουζακίου.
Κατά πάσα πιθανότητα θα επισκεφθούν το Ν. Καρδίτσας εκπρόσωποι του Υπουργείο Υποδομών όπου θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης για την οριστικοποίηση με λεπτομέρειες του καταλόγου των έργων που θα γίνουν με βάση και το Σχέδιο Ανασυγκρότησης Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Βλέπε ρεπορτάζ 16/12/2020) για το Νομό Καρδίτσας μετά τις καταστροφές του «Ιανού».
Αυτά για τους Δήμους του Νομού Καρδίτσας που ανέλαβε το Υπουργείο Υποδομών υπό την σκέπην του να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστησαν.
Σε ό,τι αφορά στα έργα αποκατάστασης του «Ιανού» που θα εκτελεστούν στους άλλους τρείς Δήμους Παλαμά, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναμένεται σύντομα η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση, για να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass