Κοντά σε παγετόπληκτους η κ. Κολυνδρίνη

Επισκέφτηκε την περιοχή του Περίβλεπτου *Εστειλε επιστολή στον διοικητή του ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2021 13:20

ΒΟΛΟΣ
Την περιοχή του Περίβλεπτου του Δήμου Ρήγα Φεραίου επισκέφθηκε, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές λόγω του ακραίου ψύχους.


Μετά την επίσκεψη, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, επισημαίνοντας την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν τα ελαιόδεντρα, αλλά και την επιτατική ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής κι αποζημίωσης.
Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Όπως καλά γνωρίζετε, τη 17η Φεβρουαρίου 2021 επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές στις καλλιέργειες πολλών ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας, εκτός από το ήδη γνωστό σε εσάς πρόβλημα των ελαιόδεντρων του Ν. Πηλίου (σπασίματα κλαδιών) για το οποίο ανταποκριθήκατε άμεσα.
Μετά από επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε σήμερα με αρμόδιους υπαλλήλους της Υπηρεσίας στην περιοχή του Περίβλεπτου του Δ. Ρήγα Φεραίου, ύστερα από αίτημα των παραγωγών της περιοχής, διαπιστώσαμε ότι, επειδή κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία η θερμοκρασία στην περιοχή βρέθηκε στα επίπεδα των -10 βαθμών Κελσίου, οι καλλιέργειες των ελαιόδεντρων της περιοχής καταστράφηκαν ολοκληρωτικά εξαιτίας του παγετού. Συγκεκριμένα έχουν καταστραφεί ελαιοκαλλιέργειες άνω των 300 στρεμμάτων, προκαλώντας τεράστια οικονομική καταστροφή στους παραγωγούς της περιοχής.
Ύστερα από ταχείες και συντονισμένες ενέργειες του Οργανισμού σας, επισκέφθηκε γεωπόνος του ΕΛΓΑ την περιοχή περί τα τέλη Μαρτίου, καταγράφοντας αναλυτικά τις ζημιές και λαμβάνοντας τις σχετικές δηλώσεις από τους πληττόμενους παραγωγούς.
Με την παρούσα επιστολή σάς επισημαίνω ότι το πρόβλημα είναι πασιφανές, καθώς τα δέντρα έχουν «καεί» κατά τα κοινώς λεγόμενα από τον παγετό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν η απογραφή και οι λοιπές προβλεπόμενες διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της περιοχής.
Αποτελεί βασική προτεραιότητα η οικονομική στήριξη των ελαιοπαραγωγών της συγκεκριμένης περιοχής, όσο και των υπολοίπων περιοχών της Μαγνησίας, οι οποίοι είδαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών να καταστρέφεται η καλλιέργειά τους, που για την πλειονότητα αυτών αποτελεί το μοναδικό τους εισόδημα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass