ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παραδόθηκαν αναισθησιολογικά μηχανήματα και αναπνευστήρες

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2021 18:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Έτοιμα για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, είναι τα τέσσερα νέα αναισθησιολογικά μηχανήματα και οι οκτώ τροχήλατοι αναπνευστήρες βαρέως τύπου, που παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ν. Καραγιάννη και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Κ. Γαϊτανίδη, όπου τον υποδέχθηκαν ο υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Στ. Παπαγεωργίου, ο εκτελών χρέη διοικητή κ. Κ. Γρηγορίου (διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων), ο προεδρεύων του Γ.Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κουκουζέλης και η διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Ά. Θεοδότου.
Άπαντες συνοδευόμενοι από επικεφαλής και στελέχη Ιατρικών Υπηρεσιών περιόδευσαν στους χώρους όπου έχουν τοποθετηθεί (1ο και 2ο όροφο) δίπλα στην κλινική Covid-19 και στα χειρουργεία, άμεσα διαθέσιμα τα αναφερόμενα μηχανήματα, τα οποία σημειωτέον χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρδίτσας για να ανταπεξέλθει στη μεγάλη πίεση που δέχεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας Covid-19.
Όπως ειπώθηκε, με τον νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αυξάνεται η δυναμική των χειρουργείων κατά μία τράπεζα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η αναμονή για χειρουργικές επεμβάσεις το επόμενο διάστημα όταν το Νοσοκομείο Καρδίτσας βγει από την έκτακτη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα λόγω της πανδημίας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του τόνισε ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι η συνεχή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας προς του πολίτες. Γι’ αυτό και υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα μέσω του ΠΔΕ, αλλά και του ΕΣΠΑ για προμήθεια των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως με τα νέα κρεβάτια και τους προβολείς χειρουργείων που φτάνουν στο Γ.Ν. Καρδίτσας σε λίγο καιρό, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες και ανοίγουν νέες αίθουσες χειρουργείων.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε την ικανοποίησή του, καθώς οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια από την 5η ΥΠΕ σε συνεργασία και με το Νοσοκομείο Καρδίτσας ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, σταδιακά υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς.
Τέλος, ο κ. Γρηγορίου εκπροσωπώντας -όπως είπε- και τα δύο Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας που ο ίδιος διοικεί αυτήν την περίοδο, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την αρωγή που δείχνουν στα αιτήματα των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ειδικά στο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ήδη -πρόσθεσε- υπάρχουν προκηρύξεις για τα δύο Νοσοκομεία που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ εξήρε την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πρόσληψη επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass