Μεγάλα ονόματα στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Αρχίζει την Παρασκευή 28 Μαΐου στο Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2021 14:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αρχίζει την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 στις 8.30 το βράδυ στο ιστορικό Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, το 39o Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας που φέτος είναι αφιερωμένο στον Αρχιστράτηγο Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, Γεώργιο Καραϊσκάκη.


Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, a capella και με οργανική συνοδεία, με σολίστ Έλληνες και ξένους και Μουσικά Σύνολα και παρουσιαστή τον κορυφαίο Αλέξη Κωστάλα.
Θα εμφανιστεί η καταπληκτική Μικτή Χορωδία του Αγίου Γεωργίου από το Βελιγράδι, υπό τη διεύθυνση της διακεκριμένης Μαέστρου Emilija Milin, ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα παραδοσιακής σέρβικης, ορθόδοξης σλαβικής, αλλά και κλασικής πολυφωνικής μουσικής.
Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως η κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Νις, διακεκριμένη μαέστρος, Susana Kostic, ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τ. καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων και τ. πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο διεθνούς φήμης Ιταλός μαέστρος και καθηγητής Leonardo Quadrini, ο συνθέτης και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, καθηγητής στην έδρα της σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωσήφ Παπαδάτος, ο συνθέτης Ιωσήφ Βάλετ, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, η καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας των Τιράνων Silvia Skenderi, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου και άλλοι.
Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών, και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

(Του ανταποκριτή μας)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass