ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ερχεται η «ώρα του Δημότη»

Πρωτοποριακή διαδικασία σε λειτουργία στις αρχές Ιουλίου

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2021 15:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)


Μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαδικασία θέτει σε εφαρμογή από την Τρίτη 6 Ιουλίου ο Δήμος Καρδίτσας.
Πρόκειται για την «Ώρα του Δημότη» μια διαδικασία απευθείας διαλόγου μεταξύ των δημοτών και της δημοτικής αρχής, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να επικοινωνούν, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, με τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους.
Την πρωτοβουλία για τη καθιέρωση της «Ώρας του Δημότη» είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κόντος, ο οποίος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα η πρόταση να υιοθετηθεί αμέσως από τον δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο καθώς και από το σύνολο του Σώματος.
Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας συζητήθηκαν σε συνάντηση του Δημάρχου με τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου.
Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν συγκεντρώνεται ένας ικανός αριθμός ερωτημάτων θα γίνεται τηλεσυνεδρίαση για να δίνονται απαντήσεις.
Στις απαντήσεις θα απαντά διαδικτυακά ο Δήμαρχος ή ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος. Αν κάποια ερώτηση δεν μπορεί - για διάφορους λόγους - να απαντηθεί στη διάρκεια της διαδικασίας, θα στέλνεται γραπτή απάντηση στον δημότη εντός τριάντα ημερών.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία θα πρέπει οι δημότες να έχουν στείλει τα ερωτήματά τους 7 ημέρες πριν την έναρξή της και εφόσον θέλουν να παραστούν διαδικτυακά, θα πρέπει να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων τους τουλάχιστον ένα 24ωρο νωρίτερα.
Οι δημότες θα μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση oradimoti@dimoskarditsas.gov.gr.
Τέλος τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, όπου θα γνωστοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την πρωτοβουλία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass