«Στόχος η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας»

ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2021 17:05

Συνάντηση με την πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, κυρία Iveta Hricova, είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - Σλοβακίας, το πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, αλλά και η διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Σλοβακία αποτελεί χώρο επιλογής για αρκετούς Έλληνες φοιτητές, ενώ η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους πολίτες της Σλοβακίας.
Μετά το τέλος της συνάντησης η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας, κ. Στέλλα Μπίζιου, δήλωσε: «Η κυρία πρέσβης Iveta Hricova προσκάλεσε σε γεύμα γνωριμίας τα μέλη της ομάδας φιλίας και την ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική φιλοξενία. Προσωπικά, με την ιδιότητα της Προέδρου της ομάδας είχα ξανασυναντηθεί με την κα Πρέσβη, η πανδημία όμως δεν είχε επιτρέψει να παρευρίσκονται τότε όλα μας τα μέλη. Θέλω να τονίσω ότι η σημερινή μας συνάντηση έγινε με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας και όσοι παρευρέθηκαν προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι χώρες μας διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις από τη στιγμή που η Σλοβακία πέτυχε την ανεξαρτησία της το 1993. Είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και οράματα. Στο πλαίσιο των εργασιών της ομάδας φιλίας προωθούμε τις θέσεις της Ελλάδας σε εθνικά και διεθνή θέματα, ενώ στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και στη διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας και υλοποίησης κοινών στόχων».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκτός της πρόεδρου κας Στέλλας Μπίζιου, οι βουλευτές – μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας – Σλοβακίας, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, κος Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η κα Κατερίνα Παπακώστα. Στη συνάντηση ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass