Υπέρ των εμβολίων, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα

ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2021 15:15

«Με προκλητικότητα και κυνισμό ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών και εργαστηρίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Την ώρα που ο λαός μας μετράει πάνω από 13.000 νεκρούς από την πανδημία (που οι περισσότεροι

πέθαναν λόγω της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και των ελλείψεων στα νοσοκομεία) καθώς και χιλιάδες από άλλες νόσους, που μεθοδευμένα αποσιωπούνται.
Αν το κλείσιμο νοσοκομείων είναι η μια πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής στην περίθαλψη, η άλλη πλευρά είναι η επέκταση της δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου. Το ιδιωτικό κεφάλαιο και οι κλινικάρχες χρυσοπληρώθηκαν για να νοσηλεύσουν κάποιους απ’ όσους δεν είχαν πρόσβαση στα νοσοκομεία. Και αυτό ο Μητσοτάκης θέλει να το μονιμοποιήσει και να το επεκτείνει. Ξεδιάντροπα μάς λένε ότι, είτε με πανδημία είτε χωρίς, δεν δίνουν μία για την περίθαλψη του λαού και για τις συνθήκες δουλειάς των υγειονομικών. Μοναδική τους προτεραιότητα είναι τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και ειδικότερα αυτού που δραστηριοποιείται στην περίθαλψη.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους και τον λαό με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Σε συγκεκριμένους εργαζόμενους στην αρχή, αλλά, όπως όλα δείχνουν, με καθολική εφαρμογή αργότερα. Αναστολές, περικοπές, διαθεσιμότητες, απολύσεις: αυτά είναι τα δώρα της κυβέρνησης στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και η τιμωρία των εργαζομένων που δεν πειθαρχούν. Η κυβέρνηση αξιοποιεί ξανά την πανδημία για «να βγει λάδι» για την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση και ταυτόχρονα να ρίξει τις ευθύνες στον λαό και τη νεολαία που δεν συμμορφώνονται. Ακόμα και αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και να μην μπορεί κανείς να τον υποχρεώσει να πάρει οποιοδήποτε σκεύασμα ή να κάνει οποιαδήποτε θεραπεία αν δεν θέλει, πάει περίπατο, όπως και τόσα άλλα. Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή τη νέα κατηγοριοποίηση μεταξύ των εργαζομένων, ούτε και ν’ αφήσουμε τον «κοινωνικό αυτοματισμό» να μετατρέψει τα θύματα σε θύτες και το αντίστροφο.
Είμαστε με το δικαίωμα του λαού στους εμβολιασμούς. Το εμβόλιο είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν είναι από μόνο του αρκετό, και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατά του στυγνού εκβιασμού της κυβέρνησης. Η περίθαλψη του λαού είναι δικαίωμα και το κατακτάμε με τους αγώνες μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass