«Σύγκρουση» για τα Λουτρά Σμοκόβου

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2021 19:58

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Άλλη μια φορά συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αδυναμία λειτουργίας των Λουτρών Σμοκόβου και τις συνεχείς παραιτήσεις Προέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω Επιχείρησης «ΔΟΛΟΠΙΑ Α.Ε. – Ο.Τ.Α.».


Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος πρότεινε την αναπλήρωση των πρόσφατα παραιτηθέντων δύο μελών του ΔΣ κ.κ. Παύλου Ραγιά δημοτικό σύμβουλο και κ. Βασίλειο Κούτρα πολίτη, από τους κ.κ. Θεόδωρο Χασιαλή αντιδήμαρχο και Μαρία Ζαχαράκη.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής εκ πρώτης για την αντικατάσταση που χαρακτήρισε παράνομη καθώς «είναι αντίθετη με το άρθρο 9 του καταστατικού της Επιχείρησης που ψηφίστηκε το 2019». Όπως είπε, δεν συνάδει με την απόφαση για τη σύσταση 7μελούς (από 9μελές) Δ.Σ. και κατά 1/3 κάλυψη αυτού του αριθμού από δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων ο ένας από τη μειοψηφία.
Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τις συνεχείς παραιτήσεις δύο προέδρων, δύο αντιπροέδρων και τριών μελών συνολικά του ΔΣ.
Ο ίδιος κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ενώ ήξερε τα μεγάλα προβλήματα των Λουτρών Σμοκόβου «διοργάνωνε φιέστες με υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους».
Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε πως δεν προτείνεται επανασύσταση του ΔΣ για να υπάρχει θέμα με το καταστατικό της Επιχείρησης, αλλά αντικατάσταση μελών. Εξάλλου – εξήγησε – η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το έχει δει το θέμα.
Αντέκρουσε κάθε αιτίαση περί έλλειψης βούλησης για να λειτουργήσουν τα Λουτρά Σμοκόβου προτάσσοντας «την απόφασή του το 2018 να αναλάβει χωρίς να υπολογίσει οποιοδήποτε δυσκολία, ή πρόβλημα, την προεδρία του ΔΣ για να μην κλείσουν και να γίνει προσπάθεια διάσωσής τους».
«Αυτό επιδιώκουμε τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό όταν επισκέφθηκαν την περιοχή μας οι Γενικοί Γραμματείς Οικονομικών και Τουρισμού συναντηθήκαμε μαζί τους και τους δείξαμε τα Λουτρά για να βρεθεί λύση για την βιώσιμη λειτουργία τους» υπογράμμισε ο κ. Σκάρλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass