ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μελέτη ανακατασκευής όλων των ποδηλατοδρόμων

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 15:10

Το δίκτυο των ποδηλατόδρομων στην Καρδίτσα ξεπερνάει τα 7 χιλιόμετρα, ενώ περιαστικά φτάνει στα 11 χιλιόμετρα ωστόσο, πολλές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί μέσα και έξω από την πόλη από την έλλειψη ουσιαστικών παρεμβάσεων συντήρησης ιδιαίτερα την τελευταία 12ετία που το ταμείο είναι συνήθως μείον στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε και τον Σεπτέμβριο του 2020 ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» να δώσει το τελειωτικό χτύπημα και να βάλει σε σοβαρές σκέψεις τον Δήμο Καρδίτσας για την πλήρη ανακατασκευή ολόκληρου του δικτύου, μιας και τα ποδήλατα αποτελούν εδώ και πολλές δεκαετίες βασικό μέσο για τις καθημερινές μετακινήσεις χιλιάδων Καρδιτσιωτών.


Συγκεκριμένα, η Τεχνική Υπηρεσία ήδη εκπονεί σχετική μελέτη, η οποία μάλιστα σύντομα ολοκληρώνεται.
Ο σχεδιασμός έχει στο επίκεντρο το υπάρχον ποδηλατικό δίκτυο και προβλέπει κατά βάση την επίστρωση των σημερινών τουβλόστρωτων και όχι μόνο, διαδρόμων με νέο ασφαλτικό μείγμα εφάμιλλο αυτού που διαθέτουν ποδηλατόδρομοι σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Βιέννη.
Τα κολωνάκια θα φύγουν και ο διαχωρισμός των ποδηλατόδρομων από τις διπλανές οδούς και τα πεζοδρόμια θα γίνει με τρόπο ασφαλή και απόλυτα εμφανή για τους πεζούς, τους οδηγούς οχημάτων και τους ποδηλάτες,που θα διευκολύνει την κίνηση και γενικά την κυκλοφοριακή συμπεριφορά τους.
Η σήμανση, τόσο στο δάπεδο των ποδηλατόδρομων, όσο και στις διασταυρώσεις θα είναι ξεκάθαρη, σύγχρονης τεχνολογίας.
Το ζήτημα όμως είναι ότι το κόστος της πλήρους ανακατασκευής των ποδηλατόδρομων στην Καρδίτσα εκτιμάται στα 4,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που είναι πολλά και υπάρχει δυσκολία εξεύρεσής τους.
Όμως, στις τάξεις της Διοίκησης του Δήμου επικρατεί αισιοδοξία ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που εκτελούνται στην περιοχή μας με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές του «Ιανού», μπορεί να εξασφαλιστούν αυτά τα κονδύλια.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος αποκάλυψε πως υπάρχει κυβερνητική δέσμευση για τη χρηματοδότηση αυτού του μεγάλου έργου.
Νεότερα θα υπάρξουν μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία θα αποτυπώνει αναλυτικά και με λεπτομέρειες τα κατάλληλα έργα που πρέπει να γίνουν στο ποδηλατικό δίκτυο με το κόστος τους.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass