Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος «Δέλτα» Καρδίτσας - Παλαμάς

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2022 19:32

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία χθες το πρωί,ο νέος δρόμος «Δέλτα» Καρδίτσας - Παλαμάς, συνολικού προϋπολογισμού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δ. Αναγνωστόπουλος, κ. Λ. Ρογγανάκη, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δ. Καρακώστας και κ. Κ. Μπανάσου, τοπικοί αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι Κοινοτήτων και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το νέο οδικό τμήμα είναι συνολικού μήκους 9,2 χιλιομέτρων, με 11,3 χιλιόμετρα παράπλευρου οδικού δικτύου και τρεις ισόπεδους κόμβους στην είσοδο των Γοργοβιτών (πορεία από Δέλτα προς Παλαμά), στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. και εντός του οικισμού Μάρκου.
Πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που βγάζει από την απομόνωση την περιοχή του Παλαμά, ενισχύει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων μεταξύ Καρδίτσας, Παλαμά, Φαρκαδόνας και Τρικάλων και με τη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, δημιουργεί νέες συνθήκες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στην κυκλοφορία, εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των οικισμών των πεδινών περιοχών του νομού Καρδίτσας, ενώ μέσω του παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass