Επιθεώρησαν έργα στην Αλόννησο

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο δήμαρχος Π. Βαφίνης

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2022 15:40

Αυτοψία στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Αλόννησο, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουλίου η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο του νησιού κ. Πέτρο Βαφίνη.


Συνολικά αυτήν την περίοδο έχουν προγραμματιστεί, έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία ή εκτελούνται έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλόννησο.
Αναλυτικά σε φάση σύνταξης μελέτης βρίσκεται το έργο ασφαλτόστρωσης της οδού από τη θέση Αλώνια έως τη θέση Βρυσίτσα Αλοννήσου προϋπολογισμού 465.000 ευρώ. Στη διαδικασία της σύναψης προγραμματικής σύμβασης βρίσκεται το έργο της εγκατάστασης συστήματος επεξεργασίας νερού της Λιμνοδεξαμενής στη θέση «Καστανιά» και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού προϋπολογισμού 6.748.080 ευρώ και η αποκατάσταση των ζημιών κρηπιδωμάτων λιμένα Πατητηρίου προϋπολογισμού 124.000 ευρώ.
Στη φάση της σύνταξης τευχών δημοπράτησης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, τα έργα των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στους οικισμούς Βότση, Καλαμάκια και Πατητήρι προϋπολογισμού 491.724,13 ευρώ και η προμήθεια εξοπλισμού μονάδας επεξεργασίας βιοαποβλήτων προϋπολογισμού 152.520 ευρώ.
Τον επόμενο μήνα δημοπρατούνται τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακού καλντεριμιού στον οικισμό Βότση προϋπολογισμού 134.708,20 ευρώ, η βελτίωση των υφιστάμενων μονοπατιών προϋπολογισμού 95.480 ευρώ και οι δράσεις προβολής του πεζοπορικού τουρισμού προϋπολογισμού 49.600 ευρώ. Επίσης τον επόμενο μήνα θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης για τη συντήρηση της Ε.Ο. Πατητήρι-Γέρακα και Πατητήρι-Χώρα Αλοννήσου (Ασφαλτικά-Τεχνικά) προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Παράλληλα, στη διαδικασία της σύνταξης τευχών δημοπράτησης βρίσκονται επίσης μεταξύ άλλων τα έργα εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Πατητήρι-Βότση και αγωγοί μεταφοράς στην εγκατάσταση επεξεργασία λυμάτων προϋπολογισμού 7.300.000 ευρώ, κατασκευής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Αλοννήσου και Υποθαλάσσιου Αγωγού Διάθεσης προϋπολογισμού 4.650.000 ευρώ.
Σε διαγωνιστική διαδικασία βρίσκονται τα έργα αναπλάσεων, αποχετεύσεων ομβρίων τσιμεντοστρώσεων και τοιχίων αντιστήριξης προϋπολογισμού 298.000 ευρώ τσιμεντοστρώσεων, κατασκευής τοιχίων αντιστήριξη, φρεατίων κ.λπ. προϋπολογισμού 31.700 ευρώ, η κατασκευή βοηθητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Αλοννήσου προϋπολογισμού 303.552 ευρώ, ο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου προϋπολογισμού 87.500 ευρώ, η μελέτη για την ανέγερση του ΚΕΕΚ Αλοννήσου προϋπολογισμού 73.000 ευρώ και η μελέτη για την επέκταση της προβλήτας του ΚΕΕΚ Αλοννήσου προϋπολογισμού 58.000 ευρώ. Επιπλέον, σε εκτέλεση βρίσκονται τα έργα του ΣΒΑΚ Αλοννήσου προϋπολογισμού 30.000 ευρώ και των υπηρεσιών συμβούλου τεχνικής υποστήριξης που έργου των επισκέψιμων ενάλιων χώρων.
Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί προκειμένου να διαπιστώσει τη λειτουργικότητά τους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το νέο γήπεδο 5x5 που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη θέση «Κοπρισιές», χώρους του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, το οδικό τμήμα από Προφήτη Ηλία έως Γιάλια όπου έγινε νέος ασφαλτοτάπητας, το οδικό τμήμα προς Τζώρτζη Γιαλό όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης, τον χώρο στάθμευσης στον οικισμό Χώρα Αλοννήσου όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες διαμόρφωσης, τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλιευτικού καταφυγίου Όρμου Βότση και το Κέντρο Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού Αλοννήσου, στο πλαίσιο του έργου των Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων.
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε:
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου και τους αρμόδιους φορείς, με έργα συνεχίζει να βελτιώνει τις υποδομές και τις συνθήκες διαβίωσης, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού. Αυτήν την περίοδο υλοποιούνται έργα προϋπολογισμού άνω των 22 εκατ. ευρώ, έργα ουσίας που στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, τις ασφαλείς μετακινήσεις και την προβολή του νησιού, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass