Σωτήρια η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ 78% ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2022 13:15

Μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας σε ποσοστό άνω του 78% επιτυγχάνεται με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε μια εποχή που η αύξηση του κόστους ενέργειας επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση 7.900 φωτιστικών σωμάτων LED στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, με έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 5.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 9.448.490 KWh, η ετήσια μείωση του διοξειδίου του άνθρακα ανέρχεται στους 10.800 τόνους, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ για τα 12 έτη, καθώς η ανάδοχος εταιρεία του έργου έχει αναλάβει και την ετήσια συντήρηση του οδοφωτισμού.
«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κινούμαστε με τη φιλοσοφία build back better ώστε να προλάβουμε τις αρνητικές επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον. Επενδύσαμε, εγκαίρως, 5 εκατ. ευρώ και ολοκληρώσαμε στα τέλη του 2020, την ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού στο σύνολο των δρόμων αρμοδιότητάς μας, που οδηγεί σε δραστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και επομένως και του κόστους με χρονικό ορίζοντα δωδεκαετίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass