Συζήτησαν για τη μετάβαση στη νέα διοίκηση

ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ-ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2023 14:01

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα και με βασική ατζέντα την πορεία των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλίας και την επόμενη μέρα ανασυγκρότησης του θεσσαλικού κάμπου πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα.
Ο κ. Κουρέτας έφτασε στην Περιφέρεια λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους νέους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες Μαρία Γαλλιού (Λάρισα), Άννα Μαρία Παπαδημητρίου (Μαγνησία), Χρύσα Ντιντή (Τρίκαλα) και Κώστα Τέλιο (Καρδίτσα). Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς και Πρωτογενούς Τομέα Απ. Μπίλλης.
Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς το συντομότερο, ενώ παρέδωσε έγγραφο στον κ. Αγοραστό για τα θέματα για τα οποία χρειάζεται γραπτή ενημέρωση. Διευκρίνισε, ακόμη, πως «δεν θέλει γραφείο ακριβώς δίπλα στον κ. Αγοραστό, όπως αρχικά κακώς εννοήθηκε, αλλά απλά να έχει μια ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, όπως συνέβη σήμερα. Σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις».
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημ. Κουρέτας: «Ήρθαμε σήμερα στην Περιφέρεια για να δούμε τον κ. Αγοραστό, έτσι ώστε να ξεκινήσει κάποια ενημέρωση. Είναι η πρώτη μας συνάντηση και του θέσαμε μια σειρά από θέματα για να μπορέσουμε να βρούμε κάποιον τρόπο να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Πρέπει να παραλάβουμε εγκαίρως κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να τα εκτιμήσουμε και να προχωρήσουμε στην παράδοση. Η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Αγοραστού. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε υπάρξει μια ομαλή μετάβαση. Σκοπός μας είναι να καλύψουμε το μεγάλο κενό που ήδη υπάρχει.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αποζημιώσεις των ανθρώπων για να επιστρέψουν στις ζωές τους. Από εβδομάδα θα πάω και στους υπουργούς για να ενημερωθώ. Να γίνει προσπάθεια και από μένα και από τον κ. Αγοραστό για να προχωρήσουμε ο ένας βοηθώντας τον άλλον».
Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Σε δήλωσή του ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Η μετάβαση στη νέα περιφερειακή διοίκηση απαιτεί συνεργασία και συνέργια, καθώς βρισκόμαστε σε μία δύσκολη καμπή για τη Θεσσαλία. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και την ενημέρωση προς τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτόν τον πρωτοφανή κατακλυσμό του Σεπτεμβρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass