Ενισχύουν αναχώματα λόγω βροχοπτώσεων

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 13:06

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την Περιφέρεια τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Οι τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συντονισμό με τις αντίστοιχες της Πολιτικής Προστασίας παρακολουθούν διαρκώς το φαινόμενο, είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν στα σημεία υψηλού κινδύνου με προσωπικό και μηχανήματα. Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση δέχθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου και υπήρξε παρέμβαση για την ενίσχυση αναχωμάτων στις περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο.
Σύμφωνα με τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ηλία Λεοντάρη, η κατάσταση σ’ ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι ελεγχόμενη και παρακολουθούνται όλα τα σημεία αυξημένου κινδύνου, σε σχέση με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον «Ιανό» και τους «Daniel»/»Elias», κατατάσσεται στις ζώνες υψηλού κινδύνου, κυρίως λόγω της μειωμένης χωρητικότητας των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνσή τους με φερτά υλικά.
Αυτό καθιστά άμεση την ανάγκη καθαρισμού των κοιτών. Το έργο είναι μεγάλο, οι εργασίες είναι σ’ εξέλιξη και γι’ αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση τη συνέχιση της χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση των αναχωμάτων, στην προ-«Daniel» κατάσταση, αλλά και για τον καθαρισμό των ποταμών, χειμάρρων και ρεμάτων. Κι όλα αυτά αναμένοντας και την απόφαση της Κυβέρνησης για το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Θεσσαλίας.
Με βάση πάντως τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε φάση εκτόνωσης, κατά συνέπεια δεν αναμένονται στο εξής ιδιαίτερα προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass