Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Τραμπ μετά τη νίκη του στις εκλογές

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 17:53

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ είχε την Πέμπτη η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και για να συζητήσουν για τη συνέχιση των σχέσεων Γερμανίας-ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Γκέοργκ Στράιτερ, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη διάρκεια της συζήτησης ή τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν. Μέρκελ και Τραμπ δεν έχουν ακόμα συναντηθεί κατ' ιδίαν.

Η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο την Πέμπτη, εν μέρει για να συζητήσουν τις συνομιλίες ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ, οι οποίες έχουν καθυστερήσει, πρόσθεσε ο Στρέιτερ. Η γερμανίδα καγκελάριος έστειλε αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα αμέσως μετά την εκλογή Τραμπ στην αμερικανική προεδρία, προτείνοντας «στενή συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών βασισμένη, όμως, στις κοινές δημοκρατικές αξίες.

«Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συνδέονται με αξίες, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τον σεβασμό του νόμου, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός του, τη θρησκεία του, το φύλο του, τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του. Είναι στη βάση αυτών των αξιών που προτείνω μια στενή συνεργασία με τον επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ» δήλωσε η καγκελάριος στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ «είναι παλιά και έντιμη Δημοκρατία» και ότι η προεκλογική εκστρατεία είχε «ορισμένες πολύ σκληρές συγκρούσεις». Υπογράμμισε, τέλος, ότι για το Βερολίνο η συνεργασία με τις ΗΠΑ «είναι και παραμένει κεντρικό σημείο της εξωτερικής μας πολιτικής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass