Ο πάπας Φραγκίσκος ζητά συγγνώμη

Δημοσίευση: 11 Νοε 2016 20:35

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όσους χριστιανούς στρέφουν το βλέμμα τους προς άλλη κατεύθυνση όταν συναντούν έναν φτωχό», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την συνάντησή του με χιλιάδες άστεγους, σήμερα, στην επίσημη αίθουσα ακροάσεων του Βατικανού.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του Αγίου Έτους των καθολικών, ο πάπας εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει φτωχούς και άστεγους, εντός της Αγίας Έδρας, για να επαναλάβει ότι η κύρια διδαχή του χριστιανισμού είναι πως πρέπει να τείνουμε πάντα χείρα βοηθείας προς όποιον την έχει ανάγκη.

«Σας ζητώ συγγνώμη αν κάποιες φορές μπορεί να σας πρόσβαλα με τα λόγια μου, αλλά και για όλους τους χριστιανούς που διαβάζουν το Ευαγγέλιο και δεν κατανοούν ότι το κεντρικό του σημείο είναι, ακριβώς, η φτώχεια», τόνισε ο Φραγκίσκος. Συνολικά, σήμερα εισήλθαν στο Βατικανό περίπου τέσσερις χιλιάδες άστεγοι και άτομα που κατάφεραν να βρουν έναν τόπο κατοικίας, χάρη σε βοήθεια εθελοντικών οργανώσεων, με καταγωγή από είκοσι δυο διαφορετικές χώρες του κόσμου.  

«Μπορεί να είναι φτωχός, κανείς, αλλά όχι είλωτας. Μπορεί να είναι φτωχός, αλλά όχι χωρίς περηφάνια, και δεν μπορεί να εξουσιάζεται», τόνισε με έμφαση ο ποντίφικας, μιλώντας στα ισπανικά. Η ομιλία του διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου και η σημερνή συνάντηση ολοκληρώθηκε με προσευχή του Αργεντινού πάπα, ο οποίος είχε έξι άστεγους στο πλευρό του.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass