ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Οργάνωση Κούρδων πίσω από το μακελειό

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 7:44

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Η κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας που αιματοκύλισε την Κωνσταντινούπολη.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν «δείξει» το PKK για το μακελειό με 38 νεκρούς, αστυνομικοί στην πλειονότητά τους, και τουλάχιστον 155 τραυματίες. Η ανάληψη ευθύνης ήλθε με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης. Τα Γεράκια του Κουρδιστάν έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία φέτος ενώ ο ρντογάν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές της τουρκικής προεδρίας.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Ντολμάμπαχτσε και Μάτσκα, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας για να μετατραπεί το σημείο σε λουτρό αίματος και ακολούθησε επίθεση αυτοκτονίας σε κοντινό σημείο.

Η πρώτη και ισχυρότερη έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα του Σαββάτου (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Στόχος ήταν λεωφορείο της αστυνομίας με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Ο απολογισμός έχει ανέλθει σε 38 νεκρούς, εκ των οποίων οι 30 αστυνομικοί. Από τους 155 τραυματίες, οι 14 νοσηλεύονται στην εντατική. H δεύτερη έκρηξη ακολούθησε ελάχιστα λεπτά αργότερα σε κοντινό πάρκο, στη συνοικία Μάτσκα, και αποδίδεται σε βομβιστή αυτοκτονίας τον οποίον είχαν περικυκλώσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass