ΣΤΟΝ ΤΖΕΝΤΙΛΟΝΙ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τίτλοι τέλους για τον Ρέντσι

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2016 8:20

ΡΩΜΗ

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έδωσε στον Πάολο Τζεντιλόνι, μέχρι τώρα υπουργό Εξωτερικών, τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είπε πως σκοπεύει να ηγηθεί κυβέρνησης «πλήρους αρμοδιότητας» μεν, αλλά βάζοντας στην κορυφή των προτεραιοτήτων της την κατάρτιση νέου εκλογικού νόμου.

Ο Τζεντιλόνι αποδέχθηκε "με επιφύλαξη», όπως είναι ο κανόνας, τη διερευνητική εντολή, τονίζοντας πως θα κινηθεί στη γραμμή της κυβέρνησης Ρέντσι. Η κυβέρνηση στην οποία θα καταλήξει ο Τζεντιλόνι, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θεωρείται ότι θα βασιστεί στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε η απερχόμενη κυβέρνηση.

Στόχος του προεδρικού μεγάρου ήταν η κυβέρνηση να έχει αναλάβει καθήκοντα μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη. O Τζεντιλόνι θα καταρτίσει το επιτελείο του και αναμένεται να επιστρέψει στο ιταλικό προεδρικό μέγαρο το βράδυ ή νωρίς τη Δευτέρα με τη λίστα υπουργών του.

Η Ρώμη γνωρίζει πως, μαζί με την πολιτική κρίση, θα κληθεί άμεσα να αντιμετωπίσει και το ζήτημα του τραπεζικού τομέα, με πιο προβληματική την Monte dei Paschi. Ωστόσο, το ενδεχόμενο στησίματος κάλπης μοιάζει, δεδομένης της στάσης των κομμάτων, όλο και πιο ισχυρό, οπότε το βάρος πέφτει εξίσου στο ξεκαθάρισμα του τοπίου με τον εκλογικό νόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass