Μια "σεξοβόμβα" απειλεί τη Μέρκελ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 12:33

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

Σπάνια έχει χαρακτηριστεί «βόμβα» ένας υποψήφιος για την καγκελαρία στη Γερμανία. Όμως η έκφραση αυτή, που προήλθε από έναν νεαρό οπαδό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αποκαλύπτει την ευφορία που νιώθουν οι οπαδοί του κόμματος με την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς.


Ο Ματίας Τσέλερ, 21 ετών, επικεφαλής της νεολαίας του SPD στο Μάνχαϊμ, δήλωσε ότι ένιωσε «οργιώδη ευφορία» όταν είδε ότι ο Σουλτς θα είναι αντίπαλος της Άγγελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.
Η έκφραση “geile Sau” (που σημαίνει κάτι ανάμεσα σε «σούπερ τύπος» και «σεξοβόμβα») που χρησιμοποίησε ο Τσέλερ μιλώντας στα τέλη Ιανουαρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD για τον Σουλτς «αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό των νέων, κυρίως του SPD, για τον Σουλτς και τη νέα δυναμική του κόμματος», εξηγεί ο ίδιος.
Μάλιστα, οι υποστηρικτές του αναρτούν στο Twitter φωτογραφίες με hashtag, όπως #schulzzug (το τραίνο του Σουλτς), #keinebremsen (κανένα φρένο), #gottkanzler (ο καγκελάριος του θεού), ενώ ένα βίντεο με την ονομασία Schulzzuglied (το τραγούδι για το τραίνο του Σουλτς) έχει ήδη 100.000 views στο YouTube.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass