Κυνηγούσε Πόκεμον μέσα σε εκκλησία

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2017 17:35

ΜΟΣΧΑ

Η δίκη ενός Ρώσου μπλόγκερ που διώκεται διότι κυνηγούσε Πόκεμον μέσα σε μια εκκλησία και γύρισε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο ξεκίνησε χθες στο Εκατερίνενμπουργκ, στα Ουράλια.


Ο 22χρονος Ρουσλάν Σακαλόφσκι αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 7 έτη καθώς κατηγορείται για υποκίνηση μίσους και εξύβριση των θρησκευτικών αισθημάτων των πιστών. Η υπόθεση παραπέμπει σε εκείνη του συγκροτήματος των Pussy Riot, των νεαρών γυναικών που καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους το 2012 εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν στον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα.
«Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω οποιονδήποτε» υποστήριξε ο νεαρός ενώπιον του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυοs. Ο Σακαλόφσκι, δήλωσε αθώος, ενώ επισήμανε ότι ανήρτησε το βίντεο στο YouTube για να πυροδοτήσει την κριτική και τον διάλογο.
Δηλωμένος άθεος κι αφού αποφάσισε τη συγκεκριμένη αποστολή όταν παρακολούθησε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου αναφερόταν ότι οι επίδοξοι παίχτες κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις, επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι να τη βγάλει εις πέρας στον καθεδρικό ναό του Εκατερίνενμπουργκ, που χτίστηκε στο σημείο όπου εκτελέστηκε το 1918 ο τελευταίος τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος Β΄ και η οικογένειά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass