ΓΑΛΛΙΑ

«Δείπνο στα λευκά» για χιλιάδες Γάλλους

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 16:00

ΠΑΡΙΣΙ
Ενα διαφορετικό πικνίκ από αυτό που ξέρουμε ή βλέπουμε στις ταινίες έγινε στο κέντρο του Παρισιού την Κυριακή. Κι αυτό γιατί χιλιάδες ασπροφορεμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας προκειμένου να κάνουν πικνίκ, να κουβεντιάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν.

Φορώντας μόνο λευκά ρούχα, λευκά αξεσουάρ και έχοντας πάρει μαζί τους λευκά τραπεζομάντιλα και λευκά τραπεζάκια, τουρίστες αλλά και ντόπιοι δείπνησαν στις πράσινες γωνιές του κέντρου έχοντας θέα το Μέγαρο των Απομάχων και άλλα εμβληματικά κτίρια. Βέβαια δεν επρόκειτο για κάποια εθνική εορτή των Γάλλων, αλλά για μία παγκόσμια γιορτή πικνίκ που γίνεται εδώ και 30 χρόνια σε όλον τον κόσμο.
Στην προκειμένη περίπτωση, οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανέφεραν πως είχαν δηλώσει πως θα παρευρεθούν περίπου 20.000 με 30.000 άτομα, από τα οποία το ένα τρίτο θα είναι τουρίστες. Στην Γαλλία πάντως το «έθιμο» ξεκίνησε από τον Francois Pasquier το 1988 και έκτοτε κάθε χρόνο χιλιάδες ασπροφορεμένοι μαζεύονται για να δειπνήσουν άλλοτε στην λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και άλλοτε έξω από το Μουσείο του Λούβρου ή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ.
Πάντως να σημειωθεί πως πέρσι πάνω από 110.000 άτομα σε 28 χώρες συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πικνίκ, το οποίο ονομάζεται και... «Δείπνο στα λευκά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass