ΓΑΛΛΙΑ

Επιχείρηση απομάκρυνσης 1.000 μεταναστών

ΑΠΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 17:51

ΠΑΡΙΣΙ
Μεγάλη επιχείρηση έστησαν χθες το πρωί οι αρχές στο Παρίσι, για να απομακρύνουν περίπου 1.000 ανθρώπους από τους δύο τελευταίους μεγάλους αυτοσχέδιους καταυλισμούς μεταναστών.


Η επιχείρηση έγινε πέντε ημέρες μετά την τελευταία που είχε διεξαχθεί για το ίδιο ζήτημα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τη νομαρχία της περιοχής, «973 πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει πολλούς υπαίθριους καταυλισμούς στο κανάλι Σεν Μαρτέν (10ο διαμέρισμα) και στην Πορτ ντε Πουασονιέρ (18ο διαμέρισμα) οδηγήθηκαν σε δομές στέγασης». Εξ αυτών, υπήρχαν «58 ευάλωτα πρόσωπα (ζευγάρια, μεμονωμένες γυναίκες, οικογένειες, ασυνόδευτοι ανήλικοι)».
Η δεύτερη επιχείρηση έγινε κοντά στην πορτ ντε Πουασονιέρ, κοντά στην πορτ ντε λα Σαπέλ, στο βόρειο Παρίσι, όπου είχαν εγκατασταθεί περίπου 450 άνθρωποι.
Πλέον, μετά την επιχείρηση, οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε στέγη, ενώ η διοικητική τους κατάσταση «θα ερευνηθεί πλήρως και εις βάθος» από τις υπηρεσίες του κράτους.
Περίπου 15 λεωφορεία κινητοποιήθηκαν και δημιουργήθηκαν 1.200 θέσεις σε ένα αθλητικό κέντρο για να στεγάσουν τους μετανάστες.
Η επιχείρηση έγινε πέντε μέρες μετά την εκκένωση του του μεγαλύτερου καταυλισμού του Παρισιού, του λεγόμενου καταυλισμού της Χιλιετίας, κοντά στην Πορτ ντε λα Βιλέτ. Περίπου 1.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν τότε σε δομές φιλοξενίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass