Απομονωμένος ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 16:09

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απομονωμένος από το ΕΛΚ και αυτό φάνηκε στην συζήτηση», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, αναφερόμενος στις αντιδράσεις όλων των ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που χειροκρότησαν την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό.

Ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» είπε ότι η παρέμβαση του συναδέλφου του, Μιχάλη Κεφαλογιάννη, αποδοκιμάστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και σημείωσε μάλιστα ότι συντηρητικός ευρωβουλευτής του είπε σε κατ' ιδίαν συζήτηση πως «εάν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ψήφιζε και με τα δυο χέρια την συμφωνία». Προσέθεσε επίσης, ότι κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την Τρίτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ ΜακΑλιστερ, που είναι μέλος του ΕΛΚ, χαιρέτησε την συμφωνία και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει αυτά που του είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα περί υπεύθυνης αντιπολίτευσης.
Εξάλλου, ο κ. Κούλογλου είπε, ότι η επιφυλακτική στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην συμφωνία, προκάλεσε αντιδράσεις και στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. «Οι σοσιαλδημοκράτες έβγαλαν την Τρίτη, σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, μια θριαμβευτική ανακοίνωση με την οποία επαινούσαν την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό».
Σημείωσε ότι «ο ίδιος ο πρόεδρος της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν, που υποστηρίζει σθεναρά την συμφωνία, όταν του μετέφεραν τις διαφωνίες στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, είπε "φέρτε μου όποιον αντιδρά, να του μιλήσω εγώ"» και σχολίασε: «Όπως φαίνεται οι σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά με την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών βρίσκονται σε δύσκολη θέση».
Αναφορικά με τον Πρόεδρο, Γκεόργκι Ιβάνοφ, σχολίασε ότι οι αρμοδιότητές του είναι περιορισμένες και δεν μπορεί να εμποδίσει την συμφωνία, ενώ πρόσθεσε πως «ακόμη και να απορριφθεί η συμφωνία στην γείτονα, για εμάς είναι win-win καθώς με την επίτευξή της η διεθνής εικόνα της Ελλάδας αλλά και του Αλέξη Τσίπρα ήδη αναβαθμίστηκαν. Όμως καλό θα ήταν να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να προχωρήσουμε μπροστά».Ο ΒΑΣ. ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Την συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό προχθες, για τη συμφωνία με το Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, αποκάλυψε ο Βασίλης Λεβέντης.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επέρριψε την ευθύνη στον εθνάρχη της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Ο κ. Τσίπρας μου είπε, χθες, ότι δεν παρέδωσε το όνομα, το είχε κάνει ο Κ. Καραμανλής το 2008 και ο ιδρυτής της ΝΔ είχε δώσει τη γλώσσα το 1977» είπε ο Β. Λεβέντης και πρόσθεσε:
«Ο κ. Τσίπρας ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες για ένα ατόπημα που θα υπογράψει ο ίδιος, αυτό είναι απαράδεκτο. Εδώ μοιάζουμε σαν να είμαστε ληστές τραπεζών, που τα ρίχνει ο ένας στον άλλον. Αυτός που υπογράφει κακώς υπογράφει,τελεία και παύλα. Η ο Καμμένος να ρίξε την κυβέρνηση ή ο Τσίπρας να αλλάξει ρότα. Το στίγμα θα είναι επί της κεφαλής του ισοβίως"».
«Οι ώρες είναι κρίσιμες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «έκανε το μεγάλο ολίσθημα να πάει να δώσει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να διαπραγματευτεί. Έπρεπε να είχαμε διαπραγματευτούμε με άλλο τρόπο, να στηρίξουμε το κρατίδιο με οικονομικά μέσα, με πολιτικά μέσα να στηρίξουμε την είσοδο του στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτοί να το πουν Σκόπια το όνομα τους. Με το Μακεδονία θα γυρίσουν στον αλυτρωτισμό. Παρακολουθώ στα κανάλια τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν το όνομα της Μακεδονίας με ελαφρότητα δεν κατανοούν τις ευθύνες που αναλαμβάνουν».ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΑΝΕΛ
Πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου "και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αναγκαστούν να πάρουν θέση αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει υπογραφή στην συμφωνία με την πΓΔΜ", προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάκης Βορίδης.
«Η ΝΔ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, θα κάνει όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να μην αφήσει να παίζετε και να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Και θα έρθουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, εκ των οποίων ουδείς σήμερα λαμβάνει το λόγο - ούτε ένας - θα έρθουν να τοποθετηθούν, ένας- ένας, συντεταγμένα και να μας πουν αν εξουσιοδοτούν την κυβέρνηση να βάλει αυτή την υπογραφή. Και θα δούμε τότε τι εννοεί ο καθένας. Πολύ σύντομα όλα αυτά...", ανέφερε ειδικότερα ο Μάκης Βορίδης.
«Δεν είναι η ΝΔ η οποία έχει αλλάξει θέση. Και δεν είναι η ΝΔ, γιατί αυτός ο οποίος έχει πει ότι στρατηγικός άξονας της συγκεκριμένης διαπραγμάτευσης, είναι ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, είναι ο νυν πρωθυπουργός», είπε επίσης ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:
«Θέλω λοιπόν να μου εξηγήσετε, αφού έχει αυτόν τον στρατηγικό άξονα στη διαπραγμάτευση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πώς καταλήγει να συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας; Πώς συνομολογεί την ύπαρξη μακεδονικής ιθαγένειας; Αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, ποιο έθνος ομιλεί την μακεδονική γλώσσα τότε; Ποιος είναι ο πολιτογραφηθείς ως Μακεδών αφού δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος; Άρα αυτός ο οποίος πάει πίσω από βασικά ζητήματα και δημιουργεί τεράστιο θέμα είναι η κυβέρνηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εδώ θα κριθούν όλοι οι πολιτικοί και οι πολιτειακού θεσμοί» γιατί «η κυβέρνηση σήμερα δεν έχει νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση να συζητάει γι’ αυτό, και πολύ περισσότερο για να υπογράψει οτιδήποτε σχετικό. Και δεν την έχει, διότι δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση και γιατί ο κυβερνητικός εταίρος της, λέει ότι αυτό δεν το ψηφίζει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass