Hotspots εκτός Ευρώπης για τους μετανάστες

ΠΡΟΚΡΙΝΕΙ Η ΕΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 18:30

Hotspots εκτός Ευρώπης σχεδιάζει να δημιουργήσει η Ε. Έ., όπως προκύπτει σε προσχέδιο συμφωνίας που επικαλείται το Reuters, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.


Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συμφωνήσουν να εξετάσουν τη δημιουργία «περιφερειακών κέντρων αποβίβασης». Σε αυτά θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα αιτήματα ασύλου προτού οι αιτούντες φθάσουν στην Ευρώπη. Αξιωματούχοι που συζήτησαν το έγγραφο αναφέρουν ότι τέτοια κέντρα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περιοχές όπως η Βόρεια Αφρική. Στόχος ο διαχωρισμός οικονομικών μεταναστών από τους πρόσφυγες
«Αυτά τα κέντρα θα πρέπει να προσφέρουν ταχείες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ οικονομικών μεταναστών και εκείνων που χρήζουν διεθνούς προστασίας, και να μειώσουν το κίνητρο της επιβίβασης για επικίνδυνα ταξίδια», αναφέρεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης και των 28 ηγετών της ΕΕ. Ωστόσο, η διατύπωση εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές. Την ίδια ώρα, το κείμενο απαντά και στο τελεσίγραφο των Χριστιανοκοινωνιστών προς την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, από την οποία ζητούν είτε ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό είτε μονομερή απαγόρευση του Βερολίνου στους πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλα κράτη της ΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass