ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το ελληνικό πρόγραμμα ήταν μία τεράστια πρόκληση

ΜΕΡΚΕΛ: «ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ»

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 16:26

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Αύριο εδώ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουμε για το τελευταίο κομμάτι του ελληνικού προγράμματος».
Αυτό δήλωσε χθες η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, υπήρξε μια μεγάλη πρόκληση, αλλά η διάσωση ήταν και προς το συμφέρον της Γερμανίας.


«Το θέμα είναι πρώτα από όλα μια ισχυρή και σταθερή νομισματική ένωση. Αύριο εδώ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουμε για το τελευταίο μέρος του προγράμματος για την Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα υπήρξε για μας μια μεγάλη πρόκληση, όπως και άλλα προγράμματα διάσωσης για χώρες του ευρώ.
Αλλά συνολικά μπορούμε να πούμε ότι το ευρώ είναι σήμερα σταθερό, τα προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί και οι χώρες έγιναν πιο ανταγωνιστικές και αυτό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι δουλειάς και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και  προς το δικό μας συμφέρον. Αλλά παραμένει η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση», δήλωσε η Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ομιλίας της στην Bundestag ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Στο θέμα της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε αμέσως μετά ο Αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα λαμβάνει de facto ένα τέταρτο πακέτο στήριξης, κάτι που, όπως είπε, περνάει απαρατήρητο, καθώς το μεταναστευτικό μονοπωλεί τη συζήτηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass