ΜΕΞΙΚΟ

Οπλισμένοι με... σφεντόνες οι αστυνομικοί στο Μεξικό!

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 17:45

ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ
Με... σφεντόνες θα κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης Αλβαράντο στο Μεξικό οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να τους αφοπλίσει! Η κυβέρνηση της πολιτείας Βερακρούζ, στην οποία ανήκει η πόλη Αλβαράντο, επικαλέστηκε το γεγονός ότι μόλις 30 από τους 130 αστυνομικούς της πόλης είχαν λάβει πιστοποίηση ότι μπορούν να συμμετέχουν στο αστυνομικό σώμα.


Ο δήμαρχος της πόλης όμως, αμφισβήτησε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι νέες προσλήψεις και δεν έχουν αρχίσει ακόμα την εκπαίδευσή τους στην αστυνομική ακαδημία. Αποκάλεσε την απόφαση αυτή «πολιτική βεντέτα» και την απέδωσε στις επερχόμενες εθνικών και πολιτειακών εκλογών την 1 Ιουλίου.
Ως συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας, ο δήμαρχος Bogar Ruiz Rosas μοίρασε σφεντόνες και μικρές πέτρες στους αστυνομικούς της περιοχής.
«Αυτή η απόφαση μπορεί να ερμηνευτεί μονάχα ως μια πολιτική κίνηση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με επαγγελματισμό» δήλωσε σε τελετή στην οποία προσέφερε τις σφεντόνες στους αστυνομικούς.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Miguel Angel Yunes Linares, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ο λόγος που αφοπλίστηκαν οι αστυνομικοί ήταν ότι δεν είχαν λάβει πιστοποίηση. Η συγκεκριμένη πολιτεία έχει μια μακρά ιστορία εγκληματικότητας και πολιτικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων εξαφανίσεων και δολοφονιών. Στην περιοχή έχουν εντοπιστεί επίσης και ομαδικοί τάφοι ομαδικών τάφων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass