Αναβολή ψηφοφορίας για το Brexit ανακοίνωσε η Μέι

ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 17:05

ΛΟΝΔΙΝΟ
Την απόφασή της να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας του Brexit ανακοίνωσε χθες η Τερέζα Μέι, αφού ήταν σαφές πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει βελτιώσεις από τους 27, ώστε να κερδίσει την απαιτούμενη στήριξη από διαφωνούντες τόσο στους κόλπους των Τόρις όσο και άλλων κομμάτων. Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες κλείνουν την πόρτα της επαναδιαπραγμάτευσης.


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως εάν η συμφωνία για το Brexit ερχόταν ως έχει στη Βουλή, θα καταψηφιζόταν «με σημαντική διαφορά». Όπως είπε παρόλο που είναι σαφές πως υπάρχει ευρεία στήριξη για αρκετές πτυχές της συμφωνίας, υπάρχει ένα θέμα, αυτό του backstop στα ιρλανδικά σύνορα, που προκαλεί έντονη ανησυχία. «Για αυτό τον λόγο αποφάσισα να αναβάλω την ψηφοφορία και να μην διχάσω αυτή τη στιγμή τη Βουλή» τόνισε. Η ίδια όπως είπε θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, αν και διαβεβαίωσε ότι επιταχύνει τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και χωρίς συμφωνία. Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ακύρωσης του Brexit, τονίζοντας ότι η αποχώρηση θα γίνει όπως έχει προαναγγελθεί στις 29 Μαρτίου 2019.
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ»
Να κάνει στην άκρη προκειμένου να κυβερνήσουν «εκείνοι που μπορούν» κάλεσε τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόρμπιν τόνισε ότι η κ. Μέι «προσπαθεί να εξαγοράσει μια τελευταία ευκαιρία για να σώσει τη συμφωνία». Ο ηγέτης των Εργατικών καταλόγισε στην κυβέρνηση Μέι πως έχει χάσει τον έλεγχο.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ
Εξ άλλου τη σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής την Πέμπτη, αφιερωμένη στο Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας όμως ότι δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass