ΤΡΑΜΠ: Σταμάτησα επίθεση κατά Ιράν 10 λεπτά πριν ξεκινήσει

Τεχεράνη: Αν επιτεθείτε, θα υποστείτε απρόβλεπτες συνέπειες

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 15:06

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Μόλις 10 λεπτά πριν από την επίθεση σταμάτησε ο Ντόναλντ Τραμπ την επιχείρηση κατά του Ιράν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου με την Τεχεράνη μετά την κατάρριψη drone από την Ιρανική πλευρά.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως σταμάτησε ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν επειδή θα αποτελούσε δυσανάλογη απάντηση στην κατάρριψη από την Τεχεράνη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους επιτήρησης, προσθέτοντας πως επέβαλε επιπλέον κυρώσεις.

«Είχαμε οπλίσει και ήμασταν έτοιμοι να ανταποδώσουμε την περασμένη νύκτα σε 3 διαφορετικούς στόχους, όταν ρώτησα, πόσοι θα πεθάνουν», έγραψε ο Τραμπ σε μια σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter. «150 άνθρωποι, κύριε, ήταν η απάντηση από έναν Στρατηγό».

«10 λεπτά πριν από το πλήγμα το σταμάτησα, δεν ήταν αναλογική απάντηση στην κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone. Δεν βιάζομαι, ο Στρατός μας έχει ανοικοδομηθεί και είναι έτοιμος να αναλάβει δράση, μακράν ο καλύτερος στον κόσμο».

Ο Τραμπ έγραψε ακόμη πως οι αμερικανικές κυρώσεις που επιβάλλονται στο Ιράν έχουν αποτέλεσμα και, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, δήλωσε πως περαιτέρω κυρώσεις προστέθηκαν προχθές, Πέμπτη, το βράδυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΡΑΝ

Το Ιράν διαμήνυσε στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Ελβετού πρεσβευτή ότι η Ουάσινγκτον θα φέρει την ευθύνη για τις συνέπειες ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Καθώς η Ουάσινγκτον και η Τεχεράνη δεν διατηρούν επίσημες διπλωματικές σχέσεις, ο Ελβετός πρεσβευτής στην Τεχεράνη εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας (IRNA) μετέδωσε πως το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον πρεσβευτή, είπε στον διπλωμάτη αυτόν πως το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εξάλλου, ο Μοχσέν Μπαχαρβάντ, επικεφαλής της διεύθυνσης αμερικανικών υποθέσεων στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε σύμφωνα με το IRNA:

«Αν η πλευρά απέναντί μας προβεί σε προκλητικές και απερίσκεπτες ενέργειες, θα πάρουν απάντηση, οι συνέπειες της οποίας δεν είναι προβλέψιμες, και οι απώλειες και οι ζημιές από αυτήν θα πλήξουν όλες τις πλευρές».

Στο μεταξύ η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που δείχνουν, όπως υποστήριξε, συντρίμμια του στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε από το Ιράν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass