ΤΡΑΜΠ: Δεν επιδιώκω πόλεμο με το Ιράν

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 15:22

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

"Δεν επιδιώκω τον πόλεμο με το Ιράν, δήλωσε και πάλι ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στο NBC, διαψεύδοντας ιρανικές πηγές που είπαν στο Reuters ότι προειδοποίησε την Τεχεράνη μέσω Ομάν για μία αμερικανική επίθεση.

Ο Τραμπ είπε πως τάσσεται κατά του πολέμου και επιθυμεί συνομιλίες.

"Δεν είμαι γεράκι, ούτε περιστέρι, είμαι άνθρωπος με κοινή λογική" δήλωσε, τονίζοντας ότι δεν μπορούσε να δώσει μία διαταγή που θα είχε ως αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες.

Τόνισε πως δεν έστειλε ένα μήνυμα στην Τεχεράνη προειδοποιώντας το Ιράν για μία αμερικανική επίθεση, την οποία ανακάλεσε.

“Δεν έστειλα αυτό το μήνυμα,” δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στην εκπομπή “Meet the Press”.

Είπε πως θα ήταν ικανοποιημένος με μία διμερή ή πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

“Δεν με νοιάζει τι είδους συμφωνία θα είναι. Μπορεί να είναι μεμονωμένη ή συλλογική. Οτιδήποτε που θα έχει ως αποτέλεσμα την μη απόκτηση ενός πυρηνικού όπλου,” ανέφερε, ερωτηθείς για το αν θα ήθελε εμπλοκή της Κίνας ή της Ρωσίας στην υπόθεση.

Επίσης, δήλωσε ότι “ίσως” να συνομιλήσει με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην διάσκεψη G20 που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν την Ρωσία, να εμπλέκεται στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2020, αν και αμερικανικές επίσημες έρευνες δεν επιβεβαίωσαν ανάλογα σενάρια, για τις προηγούμενες εκλογές.

Σε ερώτηση αν θα το πράξει ο ίδιος απάντησε: “Ίσως... ίσως να θέλετε να το κάνω, θα το κάνω.”

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε θετικά την πρόθεση της Ουάσινγκτον για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Ο Τραμπ δήλωσε ότι νέες “σημαντικές” κυρώσεις θα επιβληθούν από σημερα στο Ιράν.

“Μετά τις αμερικανικές κυρώσεις που προκαλούν παράλυση, δέχεται πρωτοφανή οικονομική πίεση ως συνέπεια της επιθετικότητας της. Έτσι, άκουσα με ευχαρίστηση τον πρόεδρο Τραμπ να ξεκαθαρίζει χθες, ότι η πίεση θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί,” δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, πριν από την διεξαγωγή μιας διάσκεψης ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Ρωσίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass