ΡΟΥΜΑΝΙΑ:

Ρεκόρ αιτήσεων για δουλειά στο εξωτερικό

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 16:21

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Σχεδόν δύο εκατομμύρια αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 από Ρουμάνους που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Ο ευρωπαϊκός βορράς, με επίκεντρο την Ολλανδία, βρίσκεται στον πυρήνα των προτιμήσεων των Ρουμάνων που επιθυμούν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, αν και οι περισσότερες αιτήσεις δεν κατατίθενται για τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά για τη Γερμανία.
«Οι θέσεις εργασίας που διαθέτει η ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων eJobs στο εξωτερικό συγκέντρωσαν σχεδόν δύο εκατομμύρια αιτήσεις, με τους περισσότερους υποψηφίους να έχουν ηλικία μεταξύ 25 και 35 ετών (περίπου 855.000 αιτήσεις). Η επόμενη σημαντική κατηγορία που ενδιαφέρεται να εργαστεί στο εξωτερικό αντιπροσωπεύεται από τους πολύ νέους υποψηφίους, που μόλις ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή, με μηδενική ή ελάχιστη εμπειρία στην αγορά εργασίας.
Πρόκειται για νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, οι οποίοι κατέθεσαν συνολικά 450.000 αιτήσεις» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι περισσότεροι Ρουμάνοι που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό προτιμούν χώρες της Ευρώπης για την επαγγελματική τους διαδρομή. Η Γερμανία είναι η χώρα για την οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι καταθέτουν αιτήσεις για εργασία (100.000 αιτήσεις) και ακολουθούν η Ολλανδία, η Γαλλία, η Πολωνία, το Βέλγιο και η Ισπανία. Τα βασικότερα πεδία αναζήτησης εργασίας είναι οι τομείς των πωλήσεων, των χρηματοικονομικών, της λογιστικής και της βιομηχανίας τροφίμων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass